Viquiprojecte Discussió:Còmics 2024

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Jordides (discussiócontribucions)

Bon dia. Agrairia que algú m'ajudés amb el tema de les puntuacions perquè desconec com funciona. Soc nou en això de la Viquipèdia i no sé si em toca a mi autopuntuar-me i en base a quina mena de criteri o si despèn d'algun altre factor extern. Vaig entrar un article ahir que es troba pendent de puntuació. Gràcies.

F3RaN (discussiócontribucions)

@Jordides i per cert, moltes felicitats per participar per primera vegada a aquest viquiprojecte! T'animo a continuar editant i si tens més dubtes o comentaris, jo o qualsevol usuari amb més experiència et podrem ajudar. A disposar.

Jordides (discussiócontribucions)

Moltes gràcies. :-)

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Jordides, gràcies pel teu comentari. Sí, en principi el viquiprojecte està pensat perquè cada usuari afegeixi els seus propis articles amb els punts corresponents. Els criteris de puntuació estan ben descrits. Bàsicament, cal tenir en compte si és un article nou, quants octets té (informació que es veu a la pestanya de l'historial de l'article) i si té punts extres. El jurat/coordinació es limitarà a verificar-ho al final del viquiprojecte, si cal, modificant els punts pertinents. Per cert, per aquest motiu els resultats es publicaran previsiblement cap al 5 de maig, malgrat que el viquiprojecte finalitza el 28 d'abril. Per tant, preguem paciència. Si necessites ajuda o no ho tens clar del tot ho dius. I si vols, avui al vespre puc comptabilitzar els teus punts, ho reviso i els afegeixo. Gràcies.

Jordides (discussiócontribucions)

Merci F3RaN. Espero en sortir-me'n, i t'agraeixo molt la teva disposició.

Resposta a «Puntuacions»

[166a setmana] El diumenge de les referències

2
F3RaN (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

👏

Resposta a «[166a setmana] El diumenge de les referències»
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @F3RaN. Hi ha molts articles curts amb plantilla FR/FVA als què, en un parell de minuts, se'ls pot afegir un parell de referències i treure-se-la, guanyant de manera ràpida 3 puntets. En canvi, en picar 3000 octets (o 2000 quan sigui un article nou) es triga més. Per tant, no s'equipara feina amb recompensa i pot incitar a abusar d'aquesta via per acumular punts pel concurs.

No sé com ha sigut l'experiència en edicions anteriors del vqpj de Còmics, però en el darrer de Cinema sí que va haver-hi enrenou amb el tema dels punts extra, així que jo plantejaria deixar aquest bonus en +1 punt, només.

Gràcies.

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Cataleirxs, gràcies pel teu comentari. Entenc el teu punt de vista. Aquí, la qüestió és si volem donar la prioritat a la creació de nous articles o bé curar/millorar els que ja tenim. Perquè sempre anem creant molt, però les plantilles de manteniment malauradament no baixen. És el problema. Per més fàcil que sembli, doncs, els usuaris continuen preferint crear nous articles a "reparar-ne" d'existents. Al viquiprojecte del Cinema, el que va passar és que certs usuaris s'adjudicaven sistemàticament els punts extres per tractar-se d'un "article d'actualitat". De nou, hi va haver molta creació d'articles nous però hi va haver molt poca feina de manteniment. Tal com està plantejat enguany, el viquiprocte prioritza les plantilles FR/FVA i articles vinculats a l'auca. No sé si funcionarà però es podria provar. Una alternativa, seria donar punts per referència afegida en articles FR/FVA, passant dels octets. Té sentit, però és més difícil de controlar i cal apel·lar a l'honestedad dels usuaris. Quants punts donaries per referència afegida i prescindir dels octets?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Abans de res, he de reconèixer un error greu en el meu plantejament. Si algú vol guanyar punts ràpidament, el més fàcil és agafar un article llarg en un altre idioma, fer-ne una traducció automàtica amb el google translate i enganxar-la sense revisar-la. Per tant, pensant en el concurs, el que menys ha de preocupar són els puntets que puguin rascar per altres vies. Així doncs, no em sembla pas malament que vulguis donar bonus per treure FR/FVA. A més, sempre li pots demanar a en Leptictidium si pot dedicar-te un diumenge de les referències, així rebràs ajuda addicional.

Sobre el tema de donar punts per referències i/o treure el recompte d'octets: jo mantindria el recompte i potser afegiria 0.5 punts per referència. Personalment, com soc una mica escrupolós amb el tema refs, el que faria és treure punts per no afegir-les... A l'últim vpj del Brasil ja vaig fer una cosa semblant, amb punts a favor i en contra; però això requereix molt de temps de revisió.

F3RaN (discussiócontribucions)

D'acord, @Cataleirxs. Gràcies pel teu comentari i per la idea. Afegeixo la puntuació de les referències i ja veurem si funciona bé. De fet, si volem rebaixer les plantilles FR/FVA, cal insistir més en el tema. Fins ara.

Resposta a «Punts extra FR/FVA»
F3RaN (discussiócontribucions)

Per qualsevol pregunta, dubte idea o altres relacionats amb el viquiprojecte, podeu escriure aquí.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@F3RaN ahir es va celebrar la 2a Diada del Còmic en Català a Mataró. I si en comptes de parcialment lamentar el canvi de dates o prou poc arrelament, t'animes a actualitzar la intro del viquiprojecte aprofitant que aquesta nova data gairebé coincideix amb l'avinentesa d'un nou tipus d'acte que mescla còmic+llengua? :)

Per a l'any vinent, tenint en compte el «menys bon» tracte de Ficomic vers el català dels últims anys, potser val més encara la pena ajustar el concurs perquè encaixi amb aquesta Diada. Ara que soc a l'Executiva de la Plataforma per la Llengua, si l'any vinent vols que la campanya d'edició wiki formi part oficial de la Diada, fes-m'ho saber amb temps i us poso en contacte o intercedeixo perquè potser així rebi més cobertura i créixer en participació. Ja em diràs si ho veus factible; en aquesta edició he badat i no m'havia passat pel cap. Salut!

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra, gràcies pel teu comentari. D'acord en canviar la introducció. M'ho miro quan pugui i em sembla molt bé mencionar a Mataró. També, recordo que tothom pot anar fer canvis al seu gust i animo a fer-ho. En aquest sentit, no es tracta del "meu" projecte ni sóc maniàtic. Pel què fa a les dates, no m'agrada aquesta inestabilitat dels útims anys i m'agradaria deixar-ho fixat com per exemple és el cas del mes de l'Àsia. És més planificable i millor pels usuaris, jo crec. En part, la improvitsació d'enguany és degut a una manca de dates de referència. Per això, a partir de l'any que ve voldria fer-lo encaixar més o menys amb el 17 de març. Pel què fa a Ficomic, personalment em tenen una mica cansadet, el projecte des de fa uns anys està en declivi (de visitants), la nova junta no té massa clar quin és el full de ruta, hi ha hagut diverses polèmiques, etc. I per altra part, hi ha altres projecte en auge, com el de València o el GRAF, i han aparegut nous actors, com el que comentes de Mataró. A Barcelona em coneixen (ens coneixen!) i si ens volem contactar, saben on trovar-nos. O millor encara, si algú ho veu oportú, iniciem directament contactes amb el Gremi de Llibreters de Catalunya que realment són qui decideixen (Patrici Tixis), crec que Ficomic té poc o res a dir. Finalment, pel què fa a la Plataforma per la Llengua, moltes gràcies, i en primer lloc, de cares a l'any que ve, caldria definir dates: vincular el projecte a la Diada o al 17 març. Fins ara.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Si dura uns 10-15 dies, es podria fer anar des del Dia del Còmic (inici, 17 de març) fins a la jornada presencial de la Diada en qüestió. Així té inauguració i cloenda en dates assenyalades.

Resposta a «Preguntes, dubtes o comentaris»
Cap més tema anterior