Viquiprojecte Discussió:Exposició Wiki Loves Barcelona/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Qualitat

"Quality images" de Barcelona n'hi ha molt poques, en part perquè s'ha fet poca feina de nominar-les, i en part perquè els requeriments de les quality images són molt elevats tot i ser només requeriments tècnics. Com que segurament hi ha moltes imatges més interessants que aquestes però potser amb menys qualitat tècnica, estaria bé tenir una orientació sobre la qualitat mínima que cal per nominar fotos. No sé com s'exposaran les fotos, però suposo que no és el mateix fer-la d'un pam i emmarcar-la, que fer una foto de dos metres per veure-la de prop.--Pere prlpz (disc.) 19:12, 18 oct 2013 (CEST)

A veure si el Kippel pot donar més detalls. Cal tenir en compte que a Commons només avaluen la qualitat tècnica, sense entrar en elements subjectius. En una exposició entenc que cal valorar també la qualitat artística, expressivitat, representativitat, allò que transmet i que pot copsar l'espectador amb l'ajuda d'una petita explicació. --V.Riullop (parlem-ne) 15:38, 19 oct 2013 (CEST)
La valoració l'hem de fer conjuntament. Es tracta de mostrar una Barcelona "a Commons" però que demostri que és una ciutat moderna, propera, i tots aquests adjectius que ja coneixem. No es tracta de posar fotos de la Sagrada Família i del Camp del Barça (que també hi poden ser). la impressió calculo que es farà en 30x40 o similar: que les fotos es puguin veure bé però sense arribar a 2m. Tot i que això encara ho hem de parlar amb les sales.--Kippelboy (disc.) 12:53, 20 oct 2013 (CEST)


Origen

Hi ha alguna preferència per les fotos d'origen més "wiki", o sigui, publicades originalment a Commons? Ho dic perquè hi ha moltes fotos interessants a Commons que venen de Flickr, d'institucions, o d'altres fonts.--Pere prlpz (disc.) 19:29, 18 oct 2013 (CEST)

Opinió personal: entenc que una exposició "Wiki Loves Barcelona" és sobre fotos "lliures" majoritàriament fetes per "no professionals". Poc importa qui és l'autor, tot i que cal atribuir l'autoria. El que importa és que són fotos cedides lliurement per a la seva difusió i per tant són un reflex de l'esperit wiki. Potser ofereixen dubtes les fotos institucionals, de gencat o de l'ajuntament, però jo ho deixaria per a una decisió posterior. D'entrada, millor que en sobrin que no pas que en faltin, millor tenir-ne per escollir que no haver-ne de buscar d'altres per completar. --V.Riullop (parlem-ne) 15:52, 19 oct 2013 (CEST)
No hi ha cap preferència. Només que hi sigiun a Commons. De moment fem una preselecció i després ja veurem quines s'agafen ;) Endavant!--Kippelboy (disc.) 12:53, 20 oct 2013 (CEST)

Comenteu

Quan ens demaneu que comenteu les fotos proposades, no sé de quina de les dues maneres següents entendre-ho:

  • Que donem arguments per incloure o no les fotos i així ajudem a triar.
  • Que anem fent un peu de foto que pugui servir de text per l'exposició, acompanyant la foto.

Quin dels dos tipus de comentaris voleu?--Pere prlpz (disc.) 10:19, 23 oct 2013 (CEST)

Aquesta era la idea inicial, tant una cosa com l'altra. L'objectiu d'aquesta primera ronda és presentar una mostra inicial per la setmana que ve, feta a partir de les propostes. Es pot comentar la idoneïtat de cada una, o la preferible entre alternatives, que ajudi a fer una tria d'unes 100 per part dels comissaris. En rondes posteriors ja anirem perfilant, afegint-ne, traient-ne o substituint-ne sobre la base inicial, i anar preparant tant un peu de foto com una breu descripció que serveixi de catàleg. --V.Riullop (parlem-ne) 14:29, 23 oct 2013 (CEST)
Aleshores potser hauríem d'organitzar la pàgina d'una altra manera, amb galeries de fotos mútuament excloents, i comentaris a sota sobre la tria, separades de les propostes de peu de foto que serien als peus de foto.--Pere prlpz (disc.) 20:11, 23 oct 2013 (CEST)
Hi afegeixo un apartat de comentaris en cada galeria. --V.Riullop (parlem-ne) 21:43, 23 oct 2013 (CEST)

Estat de la qüestió

En nom de Marionaaragay resumeixo el resultat de la reunió amb l'ajuntament:

  • La preselecció és perfecte. Reflecteix tant el tarannà wiki com la seva visió de la ciutat.
  • L'ajuntament s'encarregarà de fer el relat que serveixi de discurs expositiu en base al seu concepte de marca i tenint en compte la visió wiki reflectida en la selecció.
  • L'exposició no podrà ser el mes de febrer durant el Mobile World Congress per falta de disponibilitat de la Sala Ciutat. Es posposa, segurament cap a setmana santa, pendent de concretar.
  • S'estudiarà si durant el MWC es pot avançar alguna informació de promoció de l'exposició. Per exemple una mostra en alta resolució en les smartquesines de les parades de bus. Queda pendent de proves i de requisits tècnics. Altres possibilitats són un spin-off en pantalla gran o alguna edició en paper, potser durant la mateixa exposició.
  • A banda de quina sigui la selecció final de fotos, caldrà que cada una enllaci a un article de la Viquipèdia, via QR, NFC o altres mitjans. A més dels propis articles del patrimoni representat, també sobre història. Es tracta de que via les fotos s'accedeixi a un bon conjunt d'articles sobre Barcelona.

Si no em deixo res, o no ho he expressat bé, proposo una nova fase del projecte per anar seleccionant articles relacionats amb les fotos. --V.Riullop (parlem-ne) 14:07, 5 nov 2013 (CET)

La selecció dels articles la farà l'ajuntament amb els comissaris d'acord amb el relat que hagin fet amb les fotos? O hem de fer / podem fer propostes? Tant si fiquem cullerada en la tria com si no, estaria bé saber els articles que s'enllaçaran per treballar-hi.--Pere prlpz (disc.) 14:14, 5 nov 2013 (CET)
La selecció d'articles ja es pot anar fent a Viquiprojecte:Exposició Wiki Loves Barcelona/Articles. És cosa de tots, està obert. Quan tinguem el relat potser caldrà adaptar algun articles. També alguna foto caurà en la selecció final, però es pot avançar feina i potser desprès recol·locar algun article. A més, potser detectem algun article necessari que calgui ampliar o millorar. --V.Riullop (parlem-ne) 14:52, 5 nov 2013 (CET)

Canvi de versió

Tot buscant articles he trobat que tenim File:Barcelona bombing (1938).jpg que té més resolució que la foto del bombardeig que tenim a la selecció. No és ben bé la mateixa foto ni ensenya el mateix tros de ciutat, però és força equivalent.--Pere prlpz (disc.) 15:03, 5 nov 2013 (CET)

Poso aquí les dues, per comparar:
La resolució de la segona és força més bona, cosa que sempre va bé en una exposició. El fet destacable és l'explosió, no si mostra l'Eixample o el port. No hi ha problema en canviar-la. Recordo haver llegit la història d'aquesta foto, però no sé on. L'explosió és perquè la bomba va caure sobre un camió ple de dinamita, fet que va sorprendre als aviadors i va deixar un sot enorme al carrer. A veure si algú és capaç de recuperar aquesta història. --V.Riullop (parlem-ne) 16:32, 5 nov 2013 (CET)
Trobat: a can es amb referencia a:Solé i Sabaté, Josep María; Villarroya, Joan (2003). España en llamas. La guerra civil desde el aire. Madrid: Temas de Hoy. ISBN 84-8460-302-4. pàgina 176. --Mafoso (Mani'm?) 13:19, 8 nov 2013 (CET)

Com està el tema?

Se sap alguna cosa de si al final es farà l'exposició?--Pere prlpz (disc.) 17:27, 8 abr 2014 (CEST)

Tinc entès que no serà tampoc per setmana santa, sinó més endavant. Ping Kippelboy. --V.Riullop (parlem-ne) 17:42, 8 abr 2014 (CEST)
La nova data és pel juliol. Ens han de passar un nou briefing. Passa com amb el 30 minuts, com que no és un tema "d'urgència ni d'actualitat" hi ha temes que ens passen pel davant. La darrera notícia que tinc és que es vol fer una mena de "barcelona vista per les comunitats, amb parets per fotos wiki i també coses d'instagram i així. Quan rebi comunicació més formal ja us aviso, ok? Gràcies per la vostra paciència... les coses de palau...:-)--Kippelboy (disc.) 18:58, 8 abr 2014 (CEST)