Viquiprojecte Discussió:Sant Just Desvern/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Propostes

Propostes per crear un bon article d'un municipi: crear els apartats de Geografia, Història, Cultura, Administració, Comunicacions. Alguns, com el d'història que ja s'ha proposat, en poden ampliar en articles propis. A més, en un viquiprojecte és bo afegir les referències útils, per exemple, la Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Enhorabona per la iniciativa i endavant. --V.Riullop (parlem-ne) 11:32, 18 nov 2007 (CET)

Articles que es poden fer: Bell Soleig, la Miranda (Sant Just Desvern), Can Baró (Sant Just Desvern), Can Carbonell (Sant Just Desvern), Can Coscoll, Can Fatjó, Can Merlès (Sant Just Desvern), Can Padrosa (Sant Just Desvern) , Can Serra (Sant Just Desvern) , Can Solanes, Riera de Sant Just. 88.19.143.36 11:45, 18 nov 2007 (CET)

A la llista d'articles proposats s'hauria de mirar que tots fossin notables per tenir un article (vegeu Viquipèdia:Criteris de notabilitat, que és una pàgina poc exhaustiva, i, com a referència, a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes els articles que s'ha proposat esborrar actualment, alguns d'ells per manca de notabilitat). Concretament, estic segur que l'Ateneu Santjustenc és prou notable per tenir un article, en el que es pot parlar de totes les seves seccions, però no veig tan clar que totes les seves seccions hagin de tenir un article independent (la secció de billar ha guanyat campionats importants de la màxima categoria d'aquest esport? la coral o el grup de cant gregorià han editat un parell de discos cada un amb una discogràfica? No ho sé, però caldria tenir-ho en compte).

Per altra banda, alguns aspectes de la història i la geografia de Sant Just que es proposen podrien donar per un article independent si fossin prou complets, però de moment jo proposaria posar-los com a seccions de l'article Sant Just Desvern, i si aquestes seccions arriben a créixer molt, es poden separar com a articles independents deixant-ne un resum a l'article principal.--Pere prlpz 11:04, 20 nov 2007 (CET)

He categoritzat tots els articles que he trobat sobre Sant Just o santjustencs en la nova categoria. Quan aquesta sigui prou rica, podrem anar pensant a crear la "Categoria:Santjustencs". Ànim, que ja falta poc Jordi Roqué (Discussió) 16:46, 20 nov 2007 (CET)

Hola companys/es: Us vull proposar que eliminem l'enllaç exterior que fa referència al mapa PDF del poble fet per la Generalitat. És molt incomplet, i, si us fixeu bé, tot i que té molt poca informació, predominen les coses errònies sobre les que estan bé, només cal parar atenció a la ubicació de les masies, per exemple. El treiem? Ens caldrà, però, trobar un altre que sigui com cal.--Ochoajuli 10:30, 2 des 2007 (CET)

Articles poc notables, o no

S'estan afegint molts articles a la llista. Caldria estar segurs que totes les persones i entitats que s'afegeixen són prou notables per evitar processos d'esborrat que puguin desanimar als col·laboradors del viquiprojecte. Es pot veure Viquipèdia:Criteris de notabilitat i Viquipèdia:Criteris de notabilitat (biografies).--Pere prlpz 14:22, 3 des 2007 (CET)

S'ha creat Grup de Cant Gregorià de l'Ateneu de Sant Just Desvern per un col·laborador que no ha fet cap altra contribució i ja s'ha marcat com a mancat de referències de la seva rellevància. S'hauria de posar a l'article els CD que ha editat comercialment, els llibres externs on es parla de la coral, etc., si pot ser abans que es proposi per esborrar.--Pere prlpz (discussió) 17:21, 22 gen 2008 (CET)
Miraré d'esborrar totes les propostes d'articles que no siguin clarament notables, perquè no torni a passar com amb els del cant gregorià que d'aquí no massa es demanarà l'esborrat de l'article (no s'han aportat referències de notabilitat). Estaria bé que ho féssim amb col·laboració amb algú que conegui els temes, perquè em fa por passar-me de prudent i esborrar també alguna petició que pugui ser notable.
Hi afegeixo que si la secció de llibres és per fer articles sobre cada llibre, també és probable que no siguin notables.--Pere prlpz (discussió) 12:49, 26 gen 2008 (CET)
Davant de l'experiència que el darrer article que s'ha creat de la llista de persones rellevants demanada en aquest viquiprojecte s'ha esborrat per irrellevant, i en vista que cap del participants assidus del viquiprojecte sembla tenir interès a controlar o discutir quins dels articles demanats és notable o no, esborro la llista de persones notables. Molt probablement, entre els esborrats n'hi deu haver algun de notable, però, des del desconeixement adopto aquesta solució com la millor per evitar animar la gent a fer articles que després s'esborraran. Si algú amb més coneixement de causa té interès a fer una tria millor, benvingut sigui, i pot restaurar la llista quan vulgui.--Pere prlpz (discussió) 10:13, 30 abr 2008 (CEST)

Història de Sant Just Desvern

Hola companys i companyes, un comentari en respecte a la representació de la història de Sant Just a la viquipèdia: Aquesta temàtica està fent un progrés impressionat (bon treball!), però no correspon a l'estandard de la viquipèdia crear articles propis per a cada període de la història d'un municipi (si no hi ha una raó molt important per fer-ho). Crec que més aviat caldria afegir un resum de la història de Sant Just a l'article principial i crear un nou article anomenat Història de Sant Just Desvern (Usuari:Evolució ja ha afegit l'enllaç a l'article Sant Just Desvern) per aplegar-hi tota la informació que ara està repartida en articles propis, més la secció sobre l'edat mitjana que es troba a l'article principal. Si ho fem així tampoc cal la plantilla de navigació, que sense dubte és una bona eina, però millor seria tenir un sol article que dona tota la informació sobre el curs de la història de Sant Just. Vegeu com a referència p.ex. els articles Catalunya i Història de Catalunya. --Cap Quadrat [...] 18:12, 21 des 2007 (CET)

Can Ginestar

Hola tothom, acabo de publicar un petit article sobre Can Ginestar. Millores i informacions adicionals són benvingudes! A més encara manca almenys una imatge històrica de l'edifici (abans de les reformes modernistes) – ja que a l'arxiu històric de Sant Just n'hi han, vaig contactar a en Jordi Amigó a vuere si ens pot proporcinar una. --Cap Quadrat [...] 16:17, 9 abr 2008 (CEST)

Llista d'arbres singulars

Si encara hi ha algú interessat en aquest viquiprojecte, tenim Llista_d'arbres_singulars_del_Baix_Llobregat#Sant_Just_Desvern per revisar i per afegir-hi cordenades i fotografies.--Pere prlpz (disc.) 11:02, 12 juny 2015 (CEST)