Viquiprojecte Discussió:Andorra/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Caps_de_govern

He creat dos articles Viquiprojecte:Andorra#Caps_de_govern, si us plau, prova si tots és correcte.--Lib2know (disc.) 16:23, 7 ago 2015 (CEST)

BOPA

Qui coneixes Viquipèdia:Fonts_fiables de Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

Compte que el butlletí oficial és una font primària. En general, si un article que es pot referenciar només amb el Butlletí Oficial, el tema no serà admissible a la Viquipèdia.--Pere prlpz (disc.) 20:51, 2 oct 2015 (CEST)

Premsa

He afegit un paràgraf per la premsa Viquiprojecte:Andorra#Premsa.

Admissibilitat

El viquiprojecte no fa cap referència a l'admissibilitat, i això és un problema perquè la totalitat dels participants del viquiprojecte excepte el creador de la pàgina (o sigui, l'altre participant) lògicament ha entès que la inclusió d'un enllaç al viquiprojecte és garantia que l'article s'ha de crear, que no existeix, i que és admissible, i naturalment el descobriment del contrari sembla que està portant a l'abandonament del projecte.--Pere prlpz (disc.) 20:58, 2 oct 2015 (CEST)

Si, crec és un idea molt bé. Em sembla sóc el sol viquipedista actiu de projecte. No senso molt de respect per la meva feina. Quan he començat dues articles avui per introduir unes contribudors un administrador ha molestat sense esperar. No puc comencér ningú per contribuir en aquest manera.--Lib2know (disc.) 21:10, 2 oct 2015 (CEST)
El problema és l'engany del viquiprojecte: Posar-se a escriure no és començar. Això és el final. Començar un article és buscar les fonts fiables, i començar-lo sense fonts fiables no pot acabar bé, sobretot amb coses que l'admissibilitat no sigui evident com ara un centre d'autoaprenentatge.
@Lib2know: Ara bé, les edicions que he vist, com [1], quan a més portaves gairebé una hora sense editar l'article, és per marcar un defecte evident de l'article que pot comportar el seu esborrat.
De fet, hi ha dues opinions a la Viquipèdia: uns creiem que un defecte així s'ha de marcar ràpidament, per tal que qui està treballant en l'article sigui conscient que si no s'aporten les fonts fiables l'article es pot esborrar. Així pot buscar lesfonts o plantejar-se si vol seguir treballant-hi si sap que no existeixen. D'altres creuen que no s'ha de molestar posant etiquetes els primers dies sinó que s'ha de deixar que l'editor hi treballi molt i hi passi moltes hores, mentre tothom veu que ho fa en va, i al cap d'una setmana o una mica més, si cal, proposar l'article per esborrar, quan a més l'editor és probable que ja no hi sigui i no se n'adoni que esborrem l'article en que ha treballat tant. A mi la segona opció em sembla una molt mala jugada, per no dir una cosa molt pitjor. Ara bé, tu prefereixes aquesta opció?
@Paucabot: per al·lusions.--Pere prlpz (disc.) 22:06, 2 oct 2015 (CEST)
exacta: només una hora ! i aqui un article molt vell amb no referencia cap (moltes anys, son molt cents articles mateix aqui): Català balear.
i despres un cas sense esperar: Centres autoaprenentatge. Era treballant al aquest moment.
No son temes de dubtoses que no toco mai. Son temes molt clar i de suportar la llengua catalana. Una discussió abans devaluar falta tota completa. Em sento més que devaluar la treballa de un dia en dues minutes. Com puc inspirar contribudores noves i contribudors nous per a Viquipèdia quan no tenem temps cap per desenvolupar? No és una pregunta de minutes o hores però de setmanes. Viquiprojecte:Andorra és un projecte per a trobar institucions culturals de contribuir a Viquipèdia (si entenc correcte).
Ara, com un Viquipedista nou, em senso més suprimida que promogut.--Lib2know (disc.) 22:46, 2 oct 2015 (CEST)
Una hora no és poc. Ara bé, no hi ha pressa, o sigui, no hi ha pressa per treure l'etiqueta. Quan hi posis fonts fiables, pots treure l'avís o ja està, o encara millor, ho pots comentar a la discussió. De moment, l'avís no et fa cap nosa. A més, compte que la manca de referències no s'arregla només desenvolupant l'article. Pots veure Viquipèdia:Admissibilitat i Viquipèdia:Verificabilitat.
I sobre català balear: si honestament creus que no existeixen fonts fiables que hagin parlat del català balear, pots marcar-lo tu mateix. Ara bé, al meu temps els dialectes del català, inclòs el català balear s'estudiaven a l'escola i sortien als llibres de text... Aquest potser és un tema clar. Els centres d'aprenentatge no solen ser clars, perquè normalment ningú de fora del centre ha fet cap llibre sobre el tema, ni se'n fan tesis doctorals ni articles acadèmics. Ara bé, si no és aquest el cas potser sí que són clars, i només cal que posis a l'article quins són aquests llibres o altres fonts fiables.
A més, segur que pots trobar un article pitjor que qualsevol que facis. La Viquipèdia està plena de merda. Tenim tota mena de gent que ve a "difondre" els seus productes, les seves escoles, els seus amics, els seus llibres, els seus centres de formació d'adults, les seves acadèmies a distància, els seus quadres, els quadres dels seus clients, les seves revistes, etc. que amb prou feines donem a l'abast a marcar-los tots. Tot i això, el company que ha patrullat l'article ha fet l'esforç d'esperar-se una hora per si estaves afegint les referències i t'ha afegit l'etiqueta perquè sabessis que l'article té una mancança greu, i ja veus que jo estic dedicant el temps a aclarir això en comptes de fer coses més divertides, que a la Viquipèdia n'hi ha un munt, o de vigilar que no se'ns coli cap altre pamflet.
Ara bé, torno a preguntar, què et sembla millor, tenir ara l'etiqueta a l'article o trobar-te'l esborrat per sorpresa quan t'hi hagis passat una colla de dies treballant si encara no hi ha referències?--Pere prlpz (disc.) 23:55, 2 oct 2015 (CEST)
Si us plau, no parla amb me de "merda" i no mescla tots les coses que que no t'agraden res! Les coses no tenen una relació amb me o aquest article.
Però puc veure, ets molt amable que ajudes el teu company, quan creu honestament un institut governmental amb cinc llocs no existeix i marcar un article (Centres d'Autoaprenentatge Andorra) durant la creació sense discussió. Potser va necessita la teva ajuda més que me.
I tu, creus la institució no existeix res, també?
Ara tothom podem estar content perquè algù ha afegit unes referències (Usuari:Yeza).
Grácies per els benvinguts i la administració perfecte. Disculpa me, per a la meva Català molt mal i per a detiorar la vostre Viquipèdia amb les meves articles horribles. --Lib2know (disc.) 18:06, 4 oct 2015 (CEST)
@Lib2know: vaig afegir alguna referència per intentar ajudar-te, guiar-te i que treballessis a l'article, busquessis fonts fiables si hi han, etc, enlloc d'estar-te queixant contra tot i tots. Però això no vol dir que sigui ja admissible ni verificable, són les primeres que vaig trobar, ni tan sols estan a la vista. Llegeix bé els enllaços que ja et va deixar en Pere, repassa el que et va dir, plantejat la seva pregunta final, que crec no entens gens els conceptes de viquipèdia.--Yeza (disc.) 18:39, 4 oct 2015 (CEST)
Dues referències - molt bé. Més que molts articles al Viquipèdia. Però la marca queda, desesperada. --Lib2know (disc.) 22:02, 4 oct 2015 (CEST)

Demano referències

He posat la plantilla de referències demanades als articles de la llista que m'han semblat menys clars a priori, sobretot per avisar els possibles col·laboradors del viquiprojecte. N'hi ha alguns més que estan al límit (dels pintors només trobo alguna menció en premsa, per exemple). Estaria bé que algú que hi entengués repassés la llista per eliminar els que no hagin rebut cobertura. Tot i traient molts articles d'aquests temes d'Andorra per parlar-ne no en faltaran (només amb monuments, espais naturals i ministres ja hi ha una bona feinada).--Pere prlpz (disc.) 00:19, 3 oct 2015 (CEST)

I encara pitjor: s'han de repassar els enllaços. Hi havia alguns enllaços vermells a articles que ja existeixen (com la llista de caps de govern o la sargadella, i possiblement el de Plandolit) i s'estan entenent com una prova que cal duplicar aquests articles. També hi ha uns quants enllaços blaus a personatges que no semblen tenir gaire relació amb Andorra. S'hauria de confirmar que parlem del mateix personatge abans que algú es posi a canviar el contingut de l'article o barrejar dues biografies perquè el Viquiprojecte diu des de fa un any que s'ha de fer així.--Pere prlpz (disc.) 00:30, 3 oct 2015 (CEST)

Segueix empitjorant la cosa. A més, l'existència d'aquest projecte es veu com una cosa "oficial" de manera que sembla que el que hi hagi aquí vagi a missa.[2] Aquest viquiprojecte necessita com a mínim un advertiment ben gros.--Pere prlpz (disc.) 18:04, 4 oct 2015 (CEST)