Vivant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióVivant
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticasocioliberalisme
euroescepticisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997
FundadorRoland Duchâtelet Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webvivant.org Modifica el valor a Wikidata

Vivant (abreviatura de Voor Individuele Vrijheid en Arbeid in een Nieuwe Toekomst, per la llibertat individual i treball en un nou futur) és un petit partit polític belga d'ideologia social liberal fundat pel milionari Roland Duchâtelet el 1998.

Es presentà per primer cop a les eleccions legislatives belgues de 1999, però no va obtenir representació, cosa que es repetí a les de legislatives de 2003. A les eleccions regionals belgues de 2004 va formar una aliança estratègica amb el Vlaamse Liberalen en Democraten, amb el qual acabaria fusionant-se el 2007. A les eleccions europees de 2004 també anaren plegats, però no en fou escollit cap candidat.

És un partit de caràcter liberal, defensa una renda bàsica per a cada ciutadà, com a part del mínim vital, defensa una política fiscal que gravi el consum final, deixar només trames d'imposició (0% fins a 1350 euros i el 50% per sobre) i la democràcia directa. El VLD, però, no va donar suport aquestes mesures. A les eleccions de 2004 els resultats foren pèssims i restaria com a força marginal, tot i que va obtenir el 7,3% a la Comunitat Germanòfona de Bèlgica i tenir 2 representants al Parlament de la Minoria Germànica.

Enllaços externs[modifica]