Vés al contingut

Volar sense por

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaVolar sense por
Northern Comfort Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióHafsteinn Gunnar Sigurðsson Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióGrímar Jónsson, Sol Bondy i Fred Burle Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióEggert Ketilsson Modifica el valor a Wikidata
GuióDóri DNA i Hafsteinn Gunnar Sigurðsson Modifica el valor a Wikidata
MúsicaDaníel Bjarnason Modifica el valor a Wikidata
FotografiaNiels Thastum Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorRezo Films i Cirko Film Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenIslàndia, Regne Unit i Alemanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena12 març 2023 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeIslàndia, França i Gran Bretanya Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia, comèdia dramàtica i humor negre Modifica el valor a Wikidata
Temaaerofòbia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt18072882 Allocine: 300966 Rottentomatoes: m/northern_comfort_2023 Letterboxd: northern-comfort-2023 Metacritic: movie/northern-comfort TMDB.org: 986843 Modifica el valor a Wikidata

Volar sense por[1] (títol original en anglès, Northern Comfort) és una pel·lícula de comèdia del 2023 dirigida per Hafsteinn Gunnar Sigurðsson en el seu debut en anglès.[2] Coescrit pel director amb Halldór Laxness Halldórsson i Tobias Munthe, la pel·lícula és protagonitzada per Timothy Spall i Lydia Leonard . Va tenir la seva estrena mundial al festival de cinema de South by Southwest el març de 2023. S'ha doblat i subtitulat al català.[3]

Repartiment

[modifica]

Producció

[modifica]

Sigurðsson va dir a Deadline Hollywood que es va inspirar per escriure la pel·lícula sobre els participants en un curs de por de volar després d'"escoltar sobre aquests cursos perquè hi havia algú proper a mi que tenia aquest problema. Em va semblar força fascinant i vaig voler utilitzar-lo com a vehicle o metàfora per fer una pel·lícula com una comèdia existencial sobre grans temes, com la por, la mort i la vida".[4] Sigurðsson va escriure el guió amb Halldor Laxness Halldorsson i Tobias Munthe. Els productors van ser Grimar Jonsson a través de Netop Films, amb Mike Goodridge de Good Chaos i Sol Bondy i Fred Burle de One Two Films com a coproductors. El rodatge principal va tenir lloc de gener a març de 2022.[5] Els llocs de gravació van incloure Mývatn, Reykjavík, el Regne Unit i França.

Estrena

[modifica]

Charades va gestionar les vendes mundials amb Film4 ocupant-se dels drets de televisió gratuïts del Regne Unit i Scanbox amb els drets nòrdics precomprats.[6] El film es va estrenar al festival South by Southwest d'Austin el 12 de març de 2023.[7] La pel·lícula estarà disponible a Scanbox a Escandinàvia, Weltkino a Alemanya i Netflix al Regne Unit el 12 de febrer de 2024.[8]

Referències

[modifica]
  1. «Fitxa de doblatge Volar Sense Por». [Consulta: 26 juliol 2024].
  2. Simon, Alissa. «Northern Comfort Review: Amiable Comedy Follows Fearful Flyers on a Surprise Trip to Iceland». Variety, March 12, 2023. [Consulta: March 13, 2023].
  3. «Volar sense por». Goita què fan, ara!. [Consulta: 26 juliol 2024].
  4. Fleming, Ryan. «'Northern Comfort' Director Hafsteinn Gunnar Sigurðsson & Cast On Finding Comedy In "Existential" Thoughts – SXSW Studio». Deadline Hollywood, March 17, 2023. [Consulta: March 17, 2023].
  5. Zubenko, Iryna. «From Iceland — Northern Comfort: A Turbulent Ride Of Comedy». The Reykjavík Grapevine, 28-09-2023. [Consulta: 12 febrer 2024].
  6. Grater, Tom. «Lydia Leonard, Timothy Spall, Sverrir Gudnason & Rob Delaney Starring In Comedy 'Northern Comfort', Debut English Feature From 'Under The Tree' Director; Charades On Sales». Deadline, February 9, 2022. [Consulta: March 13, 2023].
  7. Kay, Jeremy. «15 acquisition titles to tempt buyers at SXSW 2023». Screen Daily, March 10, 2023. [Consulta: March 12, 2023].
  8. Ntim, Zac. «'Northern Comfort:' Dark Comedy From 'Triangle Of Sadness' Producer Inks Key International Deals Following SXSW Debut». Deadline Hollywood, May 9, 2023. [Consulta: May 9, 2023].