Wikiloc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webWikiloc
URLhttps://www.wikiloc.com/ i https://ca.wikiloc.com/ Modifica el valor a Wikidata
Tipuslloc web Modifica el valor a Wikidata
Temaesports a l'aire lliure, esport en plena natura i esport a l'aire lliure Modifica el valor a Wikidata
Llenguacastellà, català, anglès, alemany i gallec Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Rànquing Alexa13.585 (1r desembre 2017)
10.566 (25 juliol 2016) Modifica el valor a Wikidata
Facebook: Wikiloc Twitter (X): wikiloc Instagram: wikiloc Vimeo: wikiloc Modifica el valor a Wikidata

Wikiloc és una mashup gratuïta on es poden emmagatzemar i compartir rutes a l'aire lliure georeferenciades (especialment amb GPS) i punts d'interès (waypoints) de tot el món. Les rutes pertanyen a diferents categories segons el desplaçament, destacant senderisme, ciclisme i multitud d'activitats més. Wikiloc s'ofereix en diversos idiomes. Les rutes es mostren sobre mapes de Google Maps, OpenStreetMap i altres cartogràfics. El servei està disponible a Google Earth com una capa i té aplicacions mòbils per iPhone i Android.[1]

Història[modifica]

Wikiloc va ser creada l'any 2006 pel català Jordi Ramot. Aquest mateix any Google Maps Espanya va premiar Wikiloc com a millor mashup. L'any 2008 va aconseguir un acord amb Google per mostrar les rutes com una capa per defecte a Google Earth. L'any 2009 va ser guanyadora del Desafiament de Geoturismo de National Geographic i Ashoka Changemakers. L'any 2011 va crear l'aplicació per a telèfons iPhone i el 2012 per Android. L'any 2013 va ser premiada per la Societat Geogràfica Espanyola. També va ser designada Guanyadora del Concurs del Dia d'Internet, categoria d'esports, a més a més de ser Top App en les compres en iTunes, en la categoria de navegació a Espanya. L'any 2015 s'hi va afegir la possibilitat de descarregar mapes topogràfics fora de línia per a l'aplicació. A data de maig de 2016, Wikiloc es compon per gairebé 2 milions de membres, que comparteixen 4'5 milions de rutes i 7,5 milions de fotografies i vídeos.

Referències[modifica]

  1. Three Winners Named in National Geographic’s Geotourism Challenge 2009 Arxivat 2014-08-12 a Wayback Machine. (National Geographic Society Press Room, September 9, 2009)

Enllaços externs[modifica]