Windows ME

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Windows Me)
Salta a: navegació, cerca
Windows Me
part de la família Microsoft Windows
Microsoft Windows Millenium Edition Logo.svg
WindowsME.png
Captura de pantalla de Windows Me
Desenvolupador
Microsoft
Llançaments
versió inicial 14 de setembre de 2000 (info)
darrera versió
estable
4.90.3000 (14 de setembre de 2000) (info)
Tipus de codi Codi tancat
Llicència Microsoft EULA
Tipus de Kernel Monolític
Estat de suport
Sense suport des de l'11 de juliol de 2006[1]
Modifica dades a Wikidata

El Windows Millennium Edition (anomenat Millennium i Georgia durant el seu desenvolupament) també conegut com a Windows ME, és un sistema operatiu gràfic de 32 bits publicat el 14 de setembre de 2000 per Microsoft.

És el successor del Windows 98. Com a principals millores té l'actualtizació del Internet Explorer a la versió 5.5, la inclusió del nou Windows Media Player 7 (pensat per competir amb el reproductor dominant Real Player) i l'existència del nou Windows Movie Maker, un senzill i fàcil editor de vídeo. Cal dir que tant l'IE 5.5 com el WMP7 estaven disponibles a la xarxa per descarregar gratuïtament per a versions anteriors del Windows.

El canvi més important en vers versions anteriors fou la supressió total del mode real de MS-DOS. Això significa que durant l'arrancada de l'ordinador no es carrega el DOS abans que el mode gràfic. Això va portar a una millora del temps d'arrencada i per contra la impossibilitat d'arrancar en mode consola. Tot i així el Windows ME porta una "versió virtual" del DOS que es pot executar en una finestra, tot i així, hi ha aplicacions antigues que requereixen una versió real del DOS.

Amb el Windows ME també s'introdueix el "Sistema de Recuperació" dissenyat per solucionar problemes. La idea és que si hi ha algun problema en instal·lar un controlador o un programa es pugui tornar al punt anterior. Això ho aconsegueix monitoritzant els canvis al registre (per tant no és un sistema de còpies de seguretat).

La següent versió de la gamma d'usuari de Windows for el Windows XP.

Referències[modifica]