Wix.com

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Wix.com és una plataforma online que permet crear webs amb tecnologia HTML 5 [1] de manera gratuïta o de pagament, utilitzant plantilles predissenyades modificables relacionades amb un ventall molt ampli de sectors. Aquesta plataforma serveix per a tots aquells usuaris que no tenen un coneixement extens del llenguatge HTML. Amb un total de 60.881.908 pàgines creades el funcionament és molt senzill i intuïtiu. Es poden afegir textos, fotos, àudios en mp3, vídeos allotjats a You-tube, animacions, gràfics, àlbums, slides, blocs HTML, links, diversos ginys i simpàtics dissenys. Un cop acabat el disseny hi ha dues opcions de publicació: com a pàgina web, en aquest cas Wix et proporciona un URL, o incrustar-lo en un blog o un altre lloc web, en què Wix et proporciona el embed corresponent. Wix competeix amb altres webs del mateix estil com ara Yola, Jimdo, Webs, i altres plataformes de creació web.

Història[modifica | modifica el codi]

Wix es va fundar el 2006 per Avishai Abrahami, Abrahami Nadav i Kaplan Giora i va ser llançada al juny de 2008. La companyia, amb la seu a Nova York i oficines a San Francisco i Tel Aviv comptava amb el suport de socis inversors de capital risc Insight, Mangrove Capital Partners i Bessemer Venture Partners i Benchmark Capital.

Serveis[modifica | modifica el codi]

Wix permet dissenyar webs, llocs mòbil i pàgines de Facebook.

Disseny web[modifica | modifica el codi]

Per crear una web en Flash o HTML els usuaris han d'enregistrar-se creant-se un compte Wix. A continuació han d'escollir una plantilla i anar modificant amb l'editor online de Wix tot el contingut a les seves necessitats, pujant fotografies, vídeos, canviant i afegint textos, etc. També es pot utilitzar la biblioteca de la web on hi ha contingut gràfic. L'opció web gratuïta té poques opcions d'edició i serveis. Amb l'altra opció, de pagament, els usuaris poden connectar la web amb un domini propi així com ampliar els serveis i les opcions de disseny.

Llocs mòbil[modifica | modifica el codi]

Wixmobile es va llançar el 2011 per a permetre als usuaris crear els seus propis llocs mòbils. És semblant a l'edició de webs però més senzill. D'igual manera, primerament, s'escull una plantilla i es modifica la informació, els colors, etc. També inclouen eines de promoció com el "Click-to-call" i "Click-to-text".

Pàgines de Facebook[modifica | modifica el codi]

Aquest aplicació va aparèixer el 2011, i permet crear als usuaris una pàgina de fans de Facebook. L'edició d'una plantilla de pàgina de Facebook es fa d'una manera similar a l'edició d'un lloc web Wix. Les seves opcions de paquets premium permet als usuaris eliminar els anuncis de Wix de la seva pàgina de Facebook i afegir una botiga electrònica.

Funcionament[modifica | modifica el codi]

Per editar la pàgina web s'ha de clicar sobre els elements que volem modificar i tot seguit ens apareix un menú on ens surten les diferents modificacions que podem realitzar a l'element seleccionat. També podem anar boquejant els element a mesura que els veiem definitius per no moure'ls per equivocació. Així doncs, podem crear enllaços a dins la mateixa web i a altres webs i podem previsualitzar la pàgina abans de publicar-la. S'han d'anar guardant els canvis a mesura que es va modificant la informació.

Un cop acabada tenim l'opció de publicar-la amb Wix. En aquest cas la web portarà el nom de Wix i una petita publicitat. Per altra banda, podem clicar en l'opció Upgrade, de pagament, per connectar-la al nostre propi domini i eliminar la publicitat de Wix.


Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Comparació de plataformes on-line de creació web.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]



Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Garcia. «Análisis de Wix.com: Creación web para gente creativa» (en castellà). WebsiteToolTester, 16 d'Octubre 2014. [Consulta: 13 de febrer 2015].