Wolfgang Nordwig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWolfgang Nordwig

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 agost 1943 Modifica el valor a Wikidata (80 anys)
Chemnitz Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Alçada184 cm Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósaltador de perxa Modifica el valor a Wikidata
Esportatletisme Modifica el valor a Wikidata
Disciplina esportivasalt de perxa Modifica el valor a Wikidata
Participà en
1972Atletisme als Jocs Olímpics d'Estiu de 1972 - salt de perxa masculí  (medalla d'or olímpica)
1968Atletisme als Jocs Olímpics d'Estiu de 1968 - salt de perxa masculí  (medalla de bronze olímpica) Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm10533723 Olympics.com: wolfgang-nordwig Modifica el valor a Wikidata
Medaller
Atletisme
Jocs Olímpics
Bronze Ciutat de Mèxic 1968 salt de pexa
Or Múnic 1972 salt de pexa
Campionat d'Europa
Or Budapest 1966 salt de perxa
Or Atenes 1969 salt de perxa
Or Hèlsinki 1971 salt de perxa
Universíada
Or Torí 1970 salt de perxa

Wolfgang Nordwig (Chemnitz, Alemanya, 1943) és un atleta alemany, que en representació de la República Democràtica Alemanya aconseguí guanyar dues medalles olímpiques en salt de perxa.

Biografia[modifica]

Va néixer el 27 d'agost de 1943 a la ciutat de Chemnitz, població situada a l'estat de Saxònia, que en aquells moments formava part de les zones d'ocupació aliada a Alemanya, posteriorment de la República Democràtica Alemanya (RDA) i actualment d'Alemanya.

Carrera esportiva[modifica]

Especialista en el salt de perxa, va participar als 25 anys en els Jocs Olímpics d'Estiu de 1968 celebrats a Ciutat de Mèxic (Mèxic), on va aconseguir guanyar la medalla de bronze en la prova de salt de perxa amb un salt de 5.40 metres, rècord olímpic i empatat amb el guanyador Bob Seagren. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 1972 realitzats a Múnic (Alemanya Occidental) va aconseguir guanyar la medalla d'or en aquesta prova amb un salt de 5.50 metres, nou rècord olímpic. La victòria de Nordwig fou la primera d'un saltador de perxa no nord-americà en la competició olímpica.

Al llarg de la seva carrera ha guanyat tres medalles d'or en el Campionat d'Europa d'atletisme i una medalla d'or en les Universíades.

Considerat el millor esportista de la RDA l'any 1972, el 17 de juny de 1970 va establir un nou rècord del món en el salt de perxa amb un salt de 5.45 metres, una alçada que superà el setembre d'aquell any i establí en 5.46 metres. El rècord fou vigent fins a 24 d'octubre del mateix any, quan el grec Christos Papanikolaou el deixà en 5.49 metres.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Wolfgang Nordwig