CASSIOPE: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{enconstrucció}} {{Infotaula satèl·lit artificial |Nom = CASSIOPE |Fitxer = |Llegenda = |Organization =Agència Espacial Canadenca...».
(Cap diferència)

Revisió del 14:26, 17 abr 2013

CASSIOPE
OrganitzacióAgència Espacial Canadenca/NASA/JAXA
ContractistaBristol Aerospace
Tipus de missióClima espacial (científic)/Allotjament de fitxers (comercial)
Planeta on orbitaTerra
Massa375 kg

CASSIOPE és un projecte de satèl·lit de l'Agència Espacial Canadenca. Està previst el llançament en una òrbita polar el·líptica[1] en el 2013,[2] transporta un sistema de comunicacions comercial anomenat Cascade i un equip experimental científic anomenat ePOP (enhanced Polar Outflow Probe).[3] Aquesta combinació dóna lloc a la sigla CASSIOPE, de "Cascade, Smallsat and Ionospheric Polar Explorer".

Característiques

El Institute for Space Research de la Universitat de Calgary lidera el projecte. Els instruments del satèl·lit recullen dades de tempestes solars en l'atmosfera superior. Aquestes tempestes donen lloc a les aurores polars o "aurores boreals" vist en el cel en les latituds del nord. Si bé aquests efectes ondulats poden oferir una nit emocionant com a espectacle, poden interferir amb les comunicacions de ràdio, navegació de GPS, i altres sistemes basats a l'espai. Els vuit instruments científics a bord del CASSIOPE ajuden als científics a comprendre el "clima solar" i, finalment, planificar mesures per mitigar els seus efectes nocius.

La càrrega útil comercial proporciona un servei de lliurament d'arxius d'emmagatzematge i reenviament digital, aprofitant el fet que CASSIOPE passa per sobre de gran part del món 15 vegades al dia. Es descriu sovint com un servei courier, amb els clients que utilitzen una petita antena parabòlica d'un o dos metres per pujar i descarregar arxius a una velocitat d'1,2 gigabits per segon. La capacitat d'emmagatzematge és d'entre 50 i 500 gigabytes i el temps de "lliurament" és de 90 minuts, en funció dels punts de recollida i dipòsit del planeta.

Les dues missions també serveix com una prova per al bus o la plataforma per a aquest tipus de petit satèl·lit. El mateix disseny es pot reutilitzar per a missions posteriors, després de les millores necessàries.

El contractista principal del satèl·lit és Bristol Aerospace de Winnipeg, Manitoba i dos dels vuit instruments científics a bord són subministrats pels socis internacionals, la NASA i la JAXA.

Els dissenyadors estimen que la CASSIOPE pesa aproximadament 375 kg. Té forma hexagonal amb dimensions d'1,6m en la seva part més estreta i 1,8m en la seva part més ampla. S'havia posat de manifest que aquestes característiques podrien canviar a mesura que el projecte avancés.

Vehicle de llançament Falcon 9

The launch of CASSIOPE will be the sixth launch of the Falcon 9 launch vehicle and will be the first launch of the Falcon 9 v1.1 version of the rocket. The launch will include a number of launch mission firsts, including:[4]

Proves del vehicle de llançament

In an arrangement unusual for launch vehicles the first stage of the SpaceX Falcon 9 rocket will conduct a propulsive-return over-water test after the second stage with the CASSIOPE payload separates from the booster. As part of the test program for the SpaceX reusable rocket launching system, the CASSIOPE mission first stage booster will do a burn to slow it down and then a second burn just before it reaches the water. SpaceX intends to conduct such tests on every Falcon 9 v1.1 launch vehicle and "will continue doing such tests until they can do a return to the launch site and a powered landing. ... [They expect several] failures before they 'learn how to do it right.'"[5]

Referències

Bibliografia