Agustín Lhardy Garrigues

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAgustín Lhardy Garrigues

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement20 agost 1847 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort3 abril 1918 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor, cuiner, gravador, restaurador Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
PareEmilio Huguenin Lhardy Modifica el valor a Wikidata
Paisatge dels Pirineus (1877), Museu d'Art Jaume Morera, dipòsit del Museo Nacional del Prado.

Agustín Lhardy Garrigues (Madrid, 20 d'agost de 1847 - 3 d'abril de 1918) va ser un pintor paisatgista i cuiner propietari del restaurant Lhardy situat a Madrid. Va ser alumne del pintor Carlos de Haes que va influir notablement en la seva carrera pictòrica posterior. Com gastrònom i cuiner va tenir una gran tasca continuadora del seu pare, divulgador i promotor de la gastronomia madrilenya.[1]

Biografia[modifica]

Va ser el fill primogènit d'Emilio Huguenin Lhardy, un francès assentat a Madrid i conegut per haver estat el fundador del restaurant Lhardy l'any 1839.[2] Batejat a l'Església de Sant Sebastià. Durant la seva infantesa va ser educat a França. Ja en la seva adolescència va tornar a Madrid i va estudiar a l'Escola Especial de Pintura Escultura i Gravat a les ordres de Carlos de Haes. Aquest paisatgista va influenciar molt a Agustín. Agustí fa la seva primera aparició pública a l'exposició de l'Argenteria de Martínez el 1874. A partir d'aquesta aparició torna a exposar en tantes ocasions com li és possible i amb això aconsegueix fer-se un nom. El segle XX comença amb la gestió d'Agustín Lhardy a càrrec del restaurant i comença a destacar com gastrònom conegut de l'època, compaginant aquestes tasques amb les de pintor.

Referències[modifica]

  1. Reyero, 1995, p. 205.
  2. José Altabella (1978), «Lhardy. Panorama histórico de un restaurante romántico 1839–1978», Imprenta Ideal

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Agustín Lhardy Garrigues
  • Reyero, Carlos; Freixa, Mireia. Pintura y escultura en España, 1800-1910 (en castellà). 2a edició. Cátedra S.L., 1995. ISBN 8437613264 [Consulta: 18 maig 2013].