All I Need

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumAll I Need
Tipussenzill Modifica el valor a Wikidata
ArtistaRadiohead
ÀlbumIn Rainbows
Publicat5 de gener de 2009
Gènereart rock
Durada3:48
DiscogràficaTBO, ATO
CompositorRadiohead
LletresColin Greenwood Modifica el valor a Wikidata
ProductorNigel Godrich
FormatCD
Cronologia
← "Reckoner"
(2008)

«All I Need» és una cançó del grup britànic Radiohead llançada com a cinquè senzill de l'àlbum In Rainbows el 9 de gener de 2009.

Jonny Greenwood, guitarrista de la banda, volia recuperar la sensació de soroll blanc generada com una banda tocant intensament en una habitació, però no era capaç de produir el so en un estudi de gravació formal. Finalment va optar per utilitzar una secció de corda, la Millennia Ensemble, per tocar totes les notes de l'escala musical cobrint totes les freqüències auditives.[1] La versió final de la cançó fou el resultat de quatre versions diferents ajuntant els millors talls.

L'estrena de la cançó es va realitzar en un concert a Auditorium Theatre de Chicago el 20 de juny de 2006.[2]

Radiohead va produir el videoclip en col·laboració amb MTV per una campanya de prevenció del tràfic de persones i l'esclavatge.[3] Steve Rogers dirigí el videoclip a Austràlia amb el director de fotografia John Seale. Filmat en pantalla partida, es pot comprovar les diferències entre dos nenes que viuen en parts del món oposades, un d'una àrea desenvolupada i l'altre forçat a treballar en la fabricació de sabates. Fou destacat i guardonat per diverses entitats i fundacions humanitàries.[4]

Referències[modifica]

  1. Parelles, Jon. «Pay What You Want for This Article» (en anglès). The New York Times, 09-12-2007. [Consulta: 30 maig 2017].
  2. «Radiohead / The Black Keys» (en anglès). TinyMixtapes.com, 30-11-2006. [Consulta: 30 maig 2017].
  3. Montgomery, James. «Radiohead join forces with MTV's campaign against human trafficking for 'All I Need' video» (en anglès). MTV, 30-04-2008. [Consulta: 3 juny 2017].
  4. «Award-Winning Radiohead-MTV Exit Music Video Raises Awareness about Human Trafficking» (en anglès). AsiaFoundation.org, 11-11-2009. [Consulta: 3 juny 2017].