Alonso de Barreda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlonso de Barreda
Biografia
Floruitsegle XV Modifica el valor a Wikidata

Alonso de Barreda o de la Barreda (Madrid, s. XV) va ser un noble castellà.

Fill de Pedro González de Barreda, anomenat el Bo o el segon Adam,[1][2] uns adjectius que Álvarez y Baena també li atorga a Alonso,[3] tot i que sembla que el segon només s'aplicà al seu pare.[2] Va ser el fundador del majorat de la casa de Barreda a la vila de Madrid i l'iniciador de la branca madrilenya de la família.[1] Va estar al servei del rei Enric IV de Castella i va combatre contra els musulmans de la península amb el grau o títol de capità.[3] Es va casar amb la seva cosina Catalina González de Mendoza. Va ser el seu hereu el militar i conquistador Pedro de Barreda.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Barreda y Acedo-Rico, Juan de la. La casa de Barreda en Cantabria (en castellà). Santander: Centro de Estudios Montañeses, 2001, p. 41-42. 
  2. 2,0 2,1 Barreda y Acedo-Rico, Juan de la. Viejas familias de Alcalá de Henares (en castellà). Madrid: Editorial Complutense, 2003, p. 58. 
  3. 3,0 3,1 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). Tom I. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1789, p. 20.