American Ephemeris and Nautical Almanac

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreAmerican Ephemeris and Nautical Almanac
Fitxa
PublicacióEstats Units d'Amèrica

American Ephemeris and Nautical Almanac és un almanac que es va publicar de 1855 a 1980, amb informació útil per a astrònoms, agrimensors i navegants. Es basà en la publicació britànica original, The Nautical Almanac and Astronomical Ephemeris , amb el qual es va fusionar per crear The Astronomical Almanac, publicada des de l'any 1981 fins a l'actualitat.

Història[modifica]

Autoritzat pel Congrés el 1849, l'Oficina d'Amèrica de l'Almanac Nàutic va ser fundada i adjuntada al Departament de la Marina. American Ephemeris and Nautical Almanac va ser publicat per primera vegada el 1852, amb dades fins a l'any 1855. Les seves dades eren calculades inicialment per "calculadors humans", com Chauncey Wright i Joseph Winlock. Entre 1855 i 1881 tenia dues parts, la primera per al meridià de Greenwich contenia dades sobre la Sol, Lluna, distàncies lunars, Venus, Mart, Júpiter i Saturn, que va ser publicat per separat com L'americà de l'Almanac Nàutic . La segona part conté les dades de la meridià de Washington en el Sol, la Lluna, els planetes, les estrelles principals, Eclipsis, ocultacions, i altres fenòmens. A partir de 1882, les dades de Mercuri, Urà, i Neptú, va ser afegit a la primera part, amb els eclipsis, ocultacions, i altres fenòmens que formen una tercera part independent. El 1916, L'americà de l'Almanac Nàutic deixat de ser una reimpressió de la primera part de les efemèrides d'Amèrica i Almanac Nàutic , convertint-se en un volum separat, preparat per al navegador. El 1937, les efemèrides d'Amèrica i Almanac Nàutic va ser dividit en set parts, amb dades per al meridià de Washington va reduir substancialment, després va eliminar a partir de 1951. Dades per a la Plutó es va afegir el 1950.[1]

A partir de 1960, totes les parts a excepció d'unes poques pàgines introductòries conjuntament calculat i compost per l'Oficina d'Amèrica de l'Almanac Nàutic i Nàutic de Sa Majestat Almanac Office, però publicat per separat dins de les American Ephemeris and Nautical Almanac i les astronomical Ephemeris , un nou nom per al clàssic títol britànic L'almanac nàutic i efemèrides astronòmiques. A partir de 1981, el títol American Ephemeris and Nautical Almanac i el títol britànic Efemèrides astronòmiques eren completament fusionada amb el títol individual L'Almanac astronòmic.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 P. Kenneth Seidelmann, ed., explicatives Suplement al Astronomical Almanac (Mill Valley, Califòrnia, University Science Books, 1992) 613-615.
  2. explicativa Suplement al Efemèrides astronòmiques i les efemèrides Llatina i l'Almanac Nàutic, (1961) ('ESAE 1.961 "), un conjunt de la publicació de les Oficines del Almanac Nàutic del Regne Unit i els EUA, esp. sect.1B.
  3. (nom d'una sèrie específica de publicacions (oficials britàniques) que van aparèixer en una varietat de títols diferents per al període complet 1.767-1.959, així com un títol oficial específic (publicat conjuntament UK/US) de l'any 1960 en endavant)

Enllaços externs[modifica]