Ana Katz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAna Katz

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2 novembre 1975 Modifica el valor a Wikidata (48 anys)
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióColegio Nacional de Buenos Aires Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactriu, directora de teatre, directora de cinema, guionista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1995 Modifica el valor a Wikidata –
Família
GermansDaniel Katz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm1195064 Allocine: 97095 Rottentomatoes: celebrity/ana_katz TMDB.org: 556471
Twitter (X): anina_katz Instagram: anakatzdigital Modifica el valor a Wikidata

Ana Katz (Buenos Aires; 2 de novembre de 1975) és una directora i actriu de cinema i teatre argentina. Ha guanyat premis internacionals amb diferents llargmetratges com El juego de la silla (2002),[1] Una novia errante (Festival de Canes 2007) i Los Marziano. La seva pel·lícula, Mi amiga del parque, va ser presentada en el Fòrum de Coproducció del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.[2] Sueño Florianópolis va rebre el Premi de Coproducció INCAA-ANCINE en 2015.[3]

Biografia[modifica]

Es va formar en la Universitat del Cinema, d'on va diplomar amb el títol de Directora Cinematográfica. Durant aquests anys, va dirigir diversos curtmetratges, entre ells, Ojalá corriera viento, que va participar en diversos festivals internacionals. Va estudiar actuació a les escoles de Julio Chávez i Elena Tritek, i va participar en diversos projectes teatrals.

En 1998 va treballar com a assistent de direcció en la pel·lícula Mundo grúa, de Pablo Trapero. El 2002 va acabar el seu primer llargmetratge, El juego de la silla, del qual va ser guionista, directora i actriu. La pel·lícula va obtenir premis en diferents festivals internacionals, entre ells un Esment Especial del Jurat en el de Sant Sebastià. Així mateix va dirigir i va actuar la versió teatral d' El juego de la silla, premiada pel Teatro General San Martín de Buenos Aires.

El 2004 participà com a actriu al llargmetratge Whisky, dirigit per Pablo Stoll i Juan Pablo Rebella. El 2006 va presentar el seu segon llargmetratge, Una novia errante, on també exerceix el paper protagonista al costat de Carlos Portaluppi. La pel·lícula es va exhibir en la secció "Una certa mirada" del Festival de Cannes. En 2011 estrena Los Marziano, amb les actuacions d'Arturo Puig, Guillermo Francella, Mercedes Morán i Rita Cortese.

En 2015 apareix en la pel·lícula espanyola Kiki, el amor se hace, dirigida per Paco León, i el 2016 forma part del repartiment en la coproducció uruguaiana-argentina El candidato.

El 2016 va participar de la comèdia de situació Loco por vos, de Telefe.

Filmografia[modifica]

Premis i distincions[modifica]

Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià
Any Categoria Pel·lícula Resultat
2002[4] Premi Made in Spanish - Menció especial El juego de la silla Guanyadora
2006[5] Premis Cine en Construcción Una novia errante Guanyadora
Premis Konex
Any Categoria Resultat
2021 Directora de cinema Guanyador

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]