Anselm von Rothschild

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAnselm Salomon von Rothschild

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 gener 1803 Modifica el valor a Wikidata
Frankfurt del Main (Sacre Imperi Romanogermànic) Modifica el valor a Wikidata
Mort27 juliol 1874 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Viena (Imperi austrohongarès) Modifica el valor a Wikidata
Membre de la cambra dels senyors d'Àustria
18 abril 1861 – Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ResidènciaViena
ReligióJudaisme
Es coneix perFundador de:
Creditanstalt, Hospital Rothschild
Activitat
OcupacióBanquer, filantropt, membre del Consell Imperial d'Àustria
Altres
TítolFreiherr Modifica el valor a Wikidata
FamíliaFamília Rothschild Modifica el valor a Wikidata
CònjugeCharlotte Nathan Rothschild
FillsMathilde von Rothschild, Nathaniel Anselm von Rothschild, Mayer Anselm Leon Rothschild (en) Tradueix, Julie de Rothschild (en) Tradueix, Alice de Rothschild, Albert Salomon Rothschild, Ferdinand James von Rothschild, Sara Louise Rothschild (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesSalomon Mayer von Rothschild Modifica el valor a Wikidata  i Caroline Stern (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansBetty de Rothschild, Baronne James de Rothschild (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParentsSalomon Mayer von Rothschild & Caroline Stern
Premis

Anselm Salomon von Rothschild, amb el títol de baró, (1803 – 1874) va ser un banquer austríac que va fundar Creditanstalt, i era un membre de la família de banquers Rothschild.

Família[modifica]

Nasqué a la ciutat imperial de Frankfurt, essent fill del Freiherr Salomon Mayer von Rothschild (1774–1855), i de la seva esposa Caroline Stern (1782–1854). Tenia una germana anomenada Betty (1805–1874), que es va casar amb el seu oncle francès James Mayer de Rothschild.

D'acord amb el testament deixat al seu progenitor Mayer Amschel Rothschild, els infants de la família Rothschild estaven obligats a casar-se amb els seus primers cosins segons. Anselm Salomon ho va fer casant-se amb Charlotte Nathan Rothschild (1807–1859), filla del seu oncle Nathan Mayer Rothschild (1777–1836) dels Rothschild d'Anglaterra; van tenir vuit fills:

Biografia[modifica]

L'any 1820 el pare d'Anselm Salomon, Salomon Mayer, va fundar una companyia bancària a Viena finançant la línia de ferrocarril Emperador Ferdinand en la dècada de 1830. Va ser confident del Canceller Príncep Klemens von Metternich. A la seva mort el 1855, el seu fill Anselm creà la k.k. privilegierte Österreichische Credit-Anstalt für Handel und Gewerbe, la qual va esdevenir el banc més gran de la monarquia austrohongaresa.

Anselm es va retirar gradualment del megoci bancari a la dècada de 1860. Va refusar la Guerra Àustro-Prussiana de 1866 i no va voler finançar cap dels dos bàndols. Com a filantrop, fundà l'Hospital Rothschild de Viena el 1869. També va ser un coleccionista important d'art i va pertànyer al Consell Imperial d'Àustria des de 1861. Morí a Viena.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Anselm von Rothschild