Antonio Manuel Martínez Heredia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAntonio Manuel Martínez Heredia
Activitat
Camp de treballCompositor i Enginyer en informàtica
ProfessorsLeonardo Balada, Zulema de la Cruz, David del Puerto, Domingo J. Sánchez Gómez
Obra
Lluna plena, Nubia, Cims, Sones al atardecer en las Rozas

Antonio Manuel Martínez Heredia és un enginyer en informàtica i compositor espanyol, nascut a Còrdova el 1980.

Va obtenir el títol d'Enginyeria Tècnica per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de l' Universitat de Màlaga, Enginyeria en Informàtica per la Universitat Oberta de Catalunya, Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música amb l'especialitat de composició pel Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, Enginyer d'Armament i Material per l'Escola Politècnica Superior de l'Exèrcit de Terra[1] i Màster en Sistemes Integrats de Gestió de Qualitat, Medi Ambient, I+D+i i Riscos Laborals per la Universitat Nacional d'Educació a Distància.[cal citació]

A més, va realitzar estudis a Barcelona i està fent un doctorat en manteniment predictiu[2]. Ha participat com a membre d'un grup de recerca per a la generació automàtica de composicions musicals[3] de la Universitat de Màlaga, obtenint resultats que han estat publicats en congressos (a nivell nacional i internacional) i en una publicació indexada.

Leonardo Balada ha estat professor de composició musical a la Universitat Politècnica de València a Espanya fins a l'any 2020, amb Antonio Manuel Martínez Heredia com a alumne. Com a compositor sent una especial atracció pel gènere orquestal, ha estrenat obres en 3 festivals destacats: Klassik Festival[4], Clàssics en la Frontera[5] i 21a Edició Diacrònies[6][7].

S'ha format amb els compositors Zulema de la Cruz, David del Puerto i Domingo J. Sánchez Gómez.

En el capítol "Etapas del procés creatiu en la composició musical de la marxa processional Miserere Mei per a banda de música en un context academicista", inclòs al llibre "Hebdomada Sancta. La marxa processional: origen i evolució d'un gènere patrimonial"[8], coordinat per Sara Ramos Contioso i Virginia Borrero Gaviño el 2024, s'analitza en detall el procés creatiu de la composició de la marxa processional "Miserere Mei" per a banda de música des d'una perspectiva acadèmica. Aquest capítol, que abasta les pàgines 437 a 450 del llibre, ofereix una exploració profunda de les diferents etapes implicades en la creació d'aquesta obra musical, destacant-ne la rellevància en el context del gènere processional i la seva contribució al patrimoni cultural.

Obres musicals[modifica]

  • "Lluna plena" per a quartet de vent. La gravació té lloc el 27 de maig de 2021 després d'obtenir el premi del X Curs Internacional de Postgrau en Composició Musical amb el Mestre Leonardo Balada de la Universitat Politècnica de València per l'ensemble Gould.
  • "Nubia" per a orquestra.
  • "Cims" per a orquestra de corda.
  • "Sones al atardecer en las Rozas" per a guitarra clàssica, estrenada pel catedràtic de Guitarra Clàssica del RCSM Victoria Eugenia, José Luis Morillas.

Premis[modifica]

  • Premi Fundació Katarina Gurska - [2022]
  • Premi del X Curs Internacional de Postgrau en Composició Musical amb el Mestre Leonardo Balada de la Universitat Politècnica de València [2021]
  • Premio "Andrés Segovia - José Miguel Ruiz Morales" en Composición y Sinfonismo del LXIII Curso Universitario Internacional "Música en Compostela" - [2021]

Referències[modifica]

  1. «[https://www.boe.es/boe/dias/2012/08/03/pdfs/BOE-A-2012-10444.pdf Resolución 452/38106/2012, de 31 de julio, de la Dirección General de Reclutamiento y Enseñanza Militar, por la que se publica la relación de aspirantes propuestos para ser nombrados alumnos para el ingreso en los centros docentes militares de formación para la incorporación a las Escalas de Oficiales de los Cuerpos de Ingenieros.]».
  2. «uco-navantia-indra-inician-desarrollo».
  3. Aguilera, Gabriel; Luis Galán, José; Madrid, Rafael; Martínez, Antonio Manuel; Padilla, Yolanda «Automated generation of contrapuntal musical compositions using probabilistic logic in Derive» (en anglès). Mathematics and Computers in Simulation, 80, 6, 2010-02, pàg. 1200–1211. DOI: 10.1016/j.matcom.2009.04.012.
  4. «Programa_01_MAYO-1».
  5. «clasicos-en-la-frontera-registra-llenos-en-todos-sus-conciertos».
  6. «Diacronías encargos 2022».
  7. «21-edicion-diacronias-festival-musica-las-rozas».
  8. Martínez Heredia, Antonio Manuel «Etapas del proceso creativo en la composición musical de la marcha procesional Miserere Mei para banda de música en un contexto academicista» (en espanyol). Hebdomada Sancta. La marcha procesional: origen y evolución de un género patrimonial. CEU Ediciones, pàg. 437-450.