Atomic City (U2)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalAtomic City
Forma musicalcançó Modifica el valor a Wikidata
IntèrpretU2 (2023) Modifica el valor a Wikidata
CompositorBono
The Edge
Adam Clayton
Larry Mullen
Giorgio Moroder
Debbie Harry Modifica el valor a Wikidata
Lletra deBono
The Edge
Adam Clayton
Larry Mullen
Giorgio Moroder
Debbie Harry Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
Té la melodiaCall Me (Clem Burke) Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació2023 Modifica el valor a Wikidata
Gènererock Modifica el valor a Wikidata
Productorcap valor Modifica el valor a Wikidata

«Atomic City» és una cançó del grup de rock irlandès U2, publicada com a senzill el 29 de setembre de 2023 sota el segell discogràfic d'Island Records.[1] La cançó va ser produïda per Jacknife Lee i Steve Lillywhite, i gravada als Sound City Studios. La cançó va ser escrita com a vinculació promocional als concerts durant la residència U2:UV ''Achtung Baby'' de la banda al Sphere at The Venetian Resort a Las Vegas, i es va publicar el mateix dia que va tenir lloc el primer dels concerts. La banda va descriure el tema com un homenatge musical a artistes com Blondie, Giorgio Moroder i The Clash, així com a la música post-punk dels anys 70, mentre que la lletra fa referència a Las Vegas. El títol de la cançó és una referència al sobrenom de la ciutat durant els anys 50 quan era una destinació del turisme nuclear.[2][3] És la primera cançó nova publicada per U2 des de «Your Song Saved My Life» de la banda sonora del musical animat Sing 2 el 2021.[4]

Tot i no poder actuar durant la residència a causa de les cirurgies previstes i un període de recuperació, el bateria Larry Mullen Jr. va tocar la bateria durant la gravació del tema, i va apareix en la filmació del videoclip,[5] que va ser rodat a Las Vegas i dirigit per Ben Kutchins. El vídeo es va gravar davant l'hotel Plaza a la mateia ciutat; la banda va tocar un breu concert sorpresa davant uns 250 seguidors, que varen poder escoltar la nova cançó per primera vegada.[4]

Personal[modifica]

U2
Intèrprets addicionals
  • Jacknife Lee - cors de suport
Producció i equip tècnic
  • Jacknife Lee - productor, enginyer
  • Steve Lillywhite - productor
  • CJ Eiriksson – enginyer
  • Tom Elmhirst - mesclador
  • Adam Hong - ajudant de mescles
  • Chris Bellman - enginyer de masterització

Referències[modifica]

  1. «U2 publica el nuevo tema "Atomic City" al comienzo de su estancia en Las Vegas» (en castellà). La Vanguardia, 29-09-2023 [Consulta: 30 setembre 2023].
  2. Minsker, Evan. «U2 Share New Song "Atomic City" Ahead of Las Vegas Concerts: Listen». Pitchfork, 29-09-2023. [Consulta: 29 setembre 2023].
  3. McCormick, Neil. «U2’s Atomic City: a sinfully good mash-up of glam rock and stadium belter». Telegraph, 29-09-2023. [Consulta: 29 setembre 2023].
  4. 4,0 4,1 Guerrero, Patricia «Escucha ‘Atomic City’, el primer sencillo de U2 en 2 años» (en castellà). Rolling Stone, 29-09-2023 [Consulta: 30 setembre 2023].
  5. Taysom, Joe. «U2 reveal 'Atomic City' video "took its toll" on Larry Mullen Jr». Far Out, 29-09-2023. [Consulta: 29 setembre 2023].