Avinguda Amadeo Sabattini

Infotaula de geografia físicaAvinguda Amadeo Sabattini
Imatge
TipusAvinguda i avinguda Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaCórdoba (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Map
 31° 25′ 59″ S, 64° 08′ 32″ O / 31.432961°S,64.142206°O / -31.432961; -64.142206

L'Avinguda Amadeo Sabattini és una important artèria de la ciutat de Córdoba, Argentina. Connecta el centre de la ciutat amb la Ruta Nacional 9. És una important via d'accés i rep el trànsit que prové del sud-est i de les ciutats més populoses de l'Argentina. Amb 22 metres d'ample en l'origen i una longitud de 8.400 metres, és una de les més amples i transitades de la ciutat.

L'avinguda porta el nom en honor d'Amadeo Sabattini, metge i polític argentí, governador de la província de Córdoba entre 1936 i 1940. Corre en sentit est-sud-est i el seu origen (amb tres carrils per sentit) s'ubica just al davant de la terminal d'òmnibus de la ciutat de Córdoba i la punta final (amb dos carrils per sentit) al davant del carrer d'accés al complex Fiat Auto Argentina. A partir de la intersecció amb el carrer Lisandro de la Torre va en paral·lel amb les vies del ferrocarril Mitre. Es transforma en Bolevard Arturo Illia a l'origen i en la Ruta Nacional 9 (sur) en la punta final.

Pel seu recorregut travessa llocs importants en la ciutat, com l'Arco de Córdoba, la terminal, l'Avinguda Circumval·lació, el CPC Empalme, el Jardí Zoològic de Córdoba i la Plaça General Belgrano.