Avinguda de l'Estació

Infotaula de vial urbàAvinguda de l'Estació

Vista cap al sud-oest mirant l'estació Modifica el valor a Wikidata
Tipusavinguda Modifica el valor a Wikidata
Situació
Entitat territorial administrativaAlacant Modifica el valor a Wikidata
Map
 38° 20′ 43″ N, 0° 29′ 35″ O / 38.34517°N,0.492984°O / 38.34517; -0.492984

L'avinguda de l'Estació és una àmplia i cèntrica avinguda de la ciutat valenciana d'Alacant. Situada al barri d'Eixample Diputació, l'avinguda es perllonga d'est a oest des de la plaça dels Estels fins a l'estació de ferrocarril d'Alacant-Terminal, d'ací el seu nom.

Es tracta d'una via d'uns 320 metres de llarg i 30 d'ample.[1] Disposa d'unes voreres molt àmplies, ornamentadas amb palmeres, que permeten la instal·lació de terrasses per part dels bars que donen a ella. El trànsit rodat compta amb dos carrils per sentit, una zona per a l'aparcament de ciclomotors i motocicletes i diversos accessos a l'aparcament subterrani que recorre tota l'avinguda.[2] Existeix un accés, també subterrani, a l'estació d'Estels del tramvia metropolità d'Alacant.

La façana principal del Palau Provincial d'Alacant, seu de la Diputació Provincial d'Alacant, dona a aquesta avinguda.[3] També ho fa el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials, que es troba just enfront.[4] Com que es tracta d'una via propera i paral·lela a la bulliciosa avinguda de Maisonnave, té cert caràcter comercial, amb diverses botigues i restaurants de cadenes multinacionals.

Referències[modifica]

  1. «Guía Urbana de Alicante». guiaurbana.alicante.es. [Consulta: 31 maig 2020].
  2. «Parking Estación de tren Alicante - Saba Aparcamientos». www.saba.es. [Consulta: 31 maig 2020].
  3. «Portal de la Excma. Diputación Provincial de Alicante | Página oficial de la Diputación Provincial Alicante» (en castellà). [Consulta: 31 maig 2020].
  4. «COITI Alicante». www.coitialicante.es. [Consulta: 31 maig 2020].