Bandera de Macau

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de banderaBandera de Macau
Detalls
Tipusbandera nacional Modifica el valor a Wikidata
Subjectes representatscamper, lotus de l'Índia, flor, pont del Governador Nobre de Carvalho, aigua i estel de cinc puntes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perMacau Modifica el valor a Wikidata
Adoptat31 març 1993 Modifica el valor a Wikidata
Colorsverd clar, blanc i or Modifica el valor a Wikidata
Proposta de bandera colonial de Macau

La bandera de Macau és de color verd amb una flor de lotus al centre, sobre la silueta del pont del governador Nobre de Carvalho i el mar, tot de color blanc, sota un arc de cinc estrelles de cinc puntes de color groc; l'estrella central és més gran que la resta, com a la bandera de la Xina.[1] [2]

Història[modifica]

La bandera que es va seleccionar per representar Macau després que s'incorporés a la República Popular de la Xina fou dissenyada per Xiao Hong, professor d'art de la Universitat de Henan, que es va inspirar a través d'una guia de viatge de Macau de 600 paraules. El disseny de Xiao Hong va ser l'escollit de més de mil propostes presentades al concurs d'idees per al disseny de la nova bandera, el 1993.

El 19 de novembre de 1999 es va arriar la bandera de Portugal de Macau, fins llavors la metròpoli, i es va hissar la bandera de la Xina. Un dia més tard es va adoptar la nova bandera per tal de representar la Região Administrativa Especial de Macau da República Popular da China.

Referències[modifica]

  1. «Llei bàsica de la regió administrativa especial de Macau de la República Popular de la Xina» (en portuguès). Govern de la regió administrativa especial de Macau. [Consulta: 12 març 2023].
  2. «Flags, Symbols, & Currencies Of Macao» (en anglès). Worldatlas.com. [Consulta: 12 març 2023].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bandera de Macau