Boletín de la Sociedad Castellonense de Cultura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesBoletín de la Sociedad Castellonense de Cultura
Tipusrevista científica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguamúltiples llengües Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1920 Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
EditorSocietat Castellonenca de Cultura Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0210-1475 Modifica el valor a Wikidata

El Boletín de la Sociedad Castellonense de Cultura (BSCC) és una revista editada per la Societat Castellonenca de Cultura que començà a publicar-se el 1920.

En un primer moment, es publicà en fascicles bimestrals, sota la direcció de Ricard Carreras i Balado, primer, i d'Àngel Sánchez i Gozalbo, després. Tot i que bàsicament està dedicada a l'erudició local, s'ha dedicat a tractar, també, temes més generals d'història literària, de lingüística, d'arqueologia i de folklore, relatius al País Valencià, així com a la literatura de creació i a l'assaig científic i sociològic. Cessà d'aparèixer del 1936 al 1943, i posteriorment tornà a publicar-se amb diverses periodicitats segons els anys. Destaquen en les seves col·laboracions treballs tan importants com els estudis de dret valencià d'Honori Garcia; el Vocabulari del Maestrat, de Joaquim Garcia i Girona; l'epistolari de Felip Pedrell, de Vicent Ripollès i Pérez; la col·lecció de cartes de poblament del P. Ramon de Maria; les investigacions sobre art medieval de Manuel Betí i Bonfill i d'Àngel Sánchez i Gozalbo, etc.[1]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Falomir del Campo, Vicent «Boletín de la Sociedad Castellonense de Culturaː estudi i anàlisi». Afers: fulls de recerca i pensament, Vol. 9, Núm. 19, 1994, pàgs. 723-731. ISSN: 0213-1471.