Boletín del Colegio de Internos del Instituto de Reus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesBoletín del Colegio de Internos del Instituto de Reus

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici15 novembre 1898 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització1899 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióReus Modifica el valor a Wikidata

El Boletín del Colegio de Internos del Instituto de Reus va ser una publicació periòdica que va sortir a Reus els anys 1898 i 1899.

Història[modifica]

Era una publicació mensual distribuïda gratuïtament entre els estudiants. El primer número va sortir el 15 de novembre de 1898, i portava una salutació catòlica integrista del professor de religió de l'Institut Ramon Minguell Gasull, director espiritual del Col·legi d'interns.[1] Cada número portava la indicació de què havia passat per la censura eclesiàstica. El contingut era de temàtica religiosa, però incloïa apartats amb referències als alumnes matriculats a l'Institut, articles de divulgació científica, problemes d'aritmètica i de geometria i poemes dels alumnes o d'alguns literats reusencs. El director de l'Institut, Eugeni Mata, hi col·laborava amb alguns articles.

Característiques tècniques[modifica]

Tenia format foli i s'imprimia a la Impremta Ferrando, amb una capçalera tipogràfica. Tenia un nombre de pàgines variable, i se sap que va sortir del número 1 al 6. Gras i Elies diu que estava il·lustrada «con profusión de grabados».[2] A la Biblioteca Central Xavier Amorós es conserven els números 1, 2, 3 i 6.[3]

Segons el periòdic Las Circunstancias el número 5 era extraordinari, i dedicat a la Setmana Santa.[4]

Referències[modifica]

  1. Boletín del Colegio de Internos... núm. 1, p. 1-3
  2. Gras i Elies, Francesc. El periodismo en Reus desde 1813 hasta nuestros días. Tarragona: Tipografía de F. Arís e Hijo, 1904, p. 51. 
  3. «Boletín del Colegio de Internos del Instituto de Reus». Catàleg Argus. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 setembre 2023].
  4. Las Circunstancias. 31-03-1899, p. 2

Vegeu també[modifica]