Cal Marc Massó

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cal Marc Massó
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRiudoms (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. del Beat Bonaventura, 73. Riudoms (Baix Camp)
Map
 41° 08′ 15″ N, 1° 03′ 03″ E / 41.137457°N,1.050845°E / 41.137457; 1.050845
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9678 Modifica el valor a Wikidata

Cal Marc Massó és un edifici del municipi de Riudoms (Baix Camp) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una casa de planta rectangular amb baixos, primer pis i golfes. Obra de paredat, de façana amb porta àmplia, d'arc escarser, els batents de la qual estan clavetejats de cabotes; tres balcons alineats al primer pis i obertures a les golfes. A la dreta de la porta, amb finestra-balcó baixa, i a sota d'aquesta un finestró dels baixos amb reixat. L'atri dona pas al pis noble mitjançant una escala de granit protegida amb baranes amples de fusta. Coberta amb teulada i ràfesortint sobre la façana. La casa compta amb un clos annex.[1]

Història[modifica]

Habitatge del segle xviii que ha conservat el nom de la família que s'hi establí en origen. L'Ajuntament de Riudoms decidí en ple municipal, el 19 de febrer de 1982, l'adquisició de la casa per a seu del Museu Històric Municipal, i del Centre d'Estudis, aquest últim ha adquirit per la seva part uns baixos i solar adjacents.[1] Un cop rehabilitat, fou utilitzat com a biblioteca i arxiu municipal. Actualment la biblioteca ha estat traslladada a un edifici de nova construcció i s'utilitza com a dependències municipals i arxiu.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Cal Marc Massó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 19 novembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cal Marc Massó