Vés al contingut

Cal Miquel (Vilanova de Prades)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Cal Miquel
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVilanova de Prades (Conca de Barberà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 13
Map
 41° 21′ N, 0° 58′ E / 41.35°N,0.96°E / 41.35; 0.96
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC13206 Modifica el valor a Wikidata

Cal Miquel és una obra de Vilanova de Prades (Conca de Barberà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici civil. Aquest és un exemple tipològicament original de construcció dins l'entramat urbà de Vilanova de Prades. Es tracta d'un edifici de característiques pairals, de tres plantes i amb una teulada a doble vessant descentrada. Actualment ha perdut part de la seva funció agrícola i, amb algunes reformes senzilles, ha esdevingut dues vivendes unifamiliars.[1]

Destaca especialment la porta adovellada amb un escut tallat a la clau amb la data 1592, l'anagrama de Crist (IHS) i una creu grega amb mànec, amb les inicials S i P. El conjunt, com la resta de la façana, ha estat restaurat i mostra restes de masilla en les juntes de la pedra.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Cal Miquel». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 12 febrer 2019].

Enllaços externs[modifica]

  • «Cal Miquel». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Consell Comarcal Conca de Barberà. Arxivat de l'original el 2007-07-29. [Consulta: 12 febrer 2019].