Can Gussinyé

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Gussinyé
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XX Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Altitud164 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBanyoles (Pla de l'Estany) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Alvárez de Castro - c. Coromina Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 06′ 59″ N, 2° 45′ 59″ E / 42.11641°N,2.76628°E / 42.11641; 2.76628
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC14930 Modifica el valor a Wikidata

Can Gussinyé és un edifici noucentista de Banyoles (Pla de l'Estany) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Entre els edificis noucentistes de Banyoles Can Gussinyé sobresurt amb llum pròpia. Es tracta d'un habitatge unifamiliar amb planta baixa i pis -amb coberta a dues vessants-. Malgrat l'adscripció al moviment d'inicis de segle, s'observa un marcat gust italianitzant. Això es palès en els òculs del primer pis i, sobretot, en l'arcada que s'ha utilitzat com a solució per l'entrada (arcs de mig punt amb motllures i columna de fust llis). El classicisme d'aquests elements també apareix a la cantonada. Diferent resulta el tractament dels balcons, realitzats amb fusta i amb un aire centreeuropeu. Una torre octogonal, de dimensions considerables, emergeix del centre de la casa, constitueix en un altell privilegiat. Destaquem el ràfec molt marcat, especialment en la zona del balcó que mira a llevant. Una certa vessant populista i domèstica del conjunt compensa la seva monumentalitat.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Gussinyé
  1. «Can Gussinyé». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 juliol 2017].