Can Terrés

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Terrés
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXV
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Garriga (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCtra. N-152, km 35,5, a 100 m. La Garriga (Vallès Oriental)
Map
 41° 40′ 18″ N, 2° 17′ 12″ E / 41.67164°N,2.28656°E / 41.67164; 2.28656
BCIL
Data29/02/1984
IdentificadorIPAC: 28901

Can Terrés és un conjunt d'edificis del municipi de la Garriga (Vallès Oriental) protegits com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un conjunt d'edificacions al voltant d'un gran pati rectangular, flanquejat al nord per la masia, a ponent per un noble pis amb arcs de mig punt i al sud per la capella de Santa Maria del Camí. La masia consta de planta baixa, pis i golfa. La coberta és a dues vessants. A la cantonada que formen la façana principal i la façana nord hi ha una torreta de planta circular. El portal d'entrada és d'arc de mig punt adovellat. Les finestres són quadrades i encerclades amb arc de pedra. La façana està recoberta amb arrebossat de ciment.[1]

Història[modifica]

L'arxiu de Can Terrés és el més important de la població, consta dels arxius de Can Casellas, Can Rosselló de Vall i el propi. Hi ha una important col·lecció de pergamins i una rica biblioteca de llibres antics. Es conserva el retaule gòtic de Santa Maria del Camí.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Can Terrés». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 10 juliol 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Terrés
  • «Can Terrés». Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.