Carrer Metge Curcó

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Carrer Metge Curcó
Dades
TipusCarrer Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Bisbal de Falset (Priorat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Metge Curcó
Map
 41° 16′ 50″ N, 0° 43′ 28″ E / 41.28069°N,0.7244°E / 41.28069; 0.7244
IPA
IdentificadorIPAC: 11109

El Carrer Metge Curcó és una obra de la Bisbal de Falset (Priorat) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un curiós carrer amb cases a un costat i una gran massa de conglomerat a l'altre, al damunt del qual hi ha cases pertanyents a un altre carrer. La construcció es feu aprofitant el replà que hi ha entre el peu del conglomerat i el pendent que mena cap al llit d'inundació del riu. És un carrer típic, que es repeteix també a Margalef i que constitueixen estranyes síntesis de la natura i de l'home. Les cases són de planta i pis o, a tot estirar, de planta baixa, pis i golfes, altures limitades un xic a causa de l'estretor del carrer, constituïdes en molts casos per obra de maó o de penal.[1]

Història[modifica]

A jutjar pel tipus de casa, no sembla un carrer massa antic, i, atesa la morfologia urbana, correspondria a les cases bastides ran el camí que menava a Margalef de Montsant, possiblement cap al segle xviii.[1] Fins als darrers anys del segle passat s'anomenava la Drecera.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Carrer Metge Curcó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2018].

Enllaços externs[modifica]