Casa Joieria Carbonell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Joieria Carbonell
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Pere, 2. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 39386

La Casa Joieria Carbonell és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici cantoner situat a davant de la Rambla de Figueres, amb planta baixa i tres pisos i coberta terrassada. La planta d'aquest edifici té forma trapezoïdal. És un edifici amb tres façanes que donen a carrers diferents. Una dona al carrer Sant Pere i té una finestra a cada pis, les dues principals amb balcó en forma circular. La façana que està encarada a la Rambla, és de dimensions molt estretes, però tot i això té una obertura a cada façana, amb balconades de ferro forjat decorades. Aquesta façana té les cantonades carreuades, amb carreus ben tallats. La façana que dona al carrer Portella també té una obertura a cada planta, amb balcons de ferro forjat decorats amb motius vegetals.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Joieria Carbonell
  1. «Casa Joieria Carbonell». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].