Castell de Catadau

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Catadau
Dades
TipusCastell Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCatadau (la Ribera Alta) Modifica el valor a Wikidata
Map
 39° 16′ 34″ N, 0° 34′ 08″ O / 39.276°N,0.569°O / 39.276; -0.569
Bé d'interès cultural
Codi IGPCV46.20.093-001[1] Modifica el valor a Wikidata

Castell de Catadau és com es coneix la casa que està ubicada al carrer Marqués de Campo de l'esmentada localitat de la Ribera Alta al País Valencià).

Segons la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, l'anomenat Castell de Catadau, malgrat estar declarat Bé d'Interès Cultural, amb el codi 46.20.093-001, no es troba registrat ni té nº d'anotació ministerial, sent la seva declaració genèrica.[2]

Descripció[modifica]

Es tracta d'una casa construïda sobre les restes o bé d'una possible muralla, que havia de defensar la població de Catadau durant l'època medieval, o bé d'alguna torre o petita fortificació que s'hi situava. Les restes que s'han conservat són molt pocs, malgrat això pot distingir una part de mur construïda a base de maçoneria i argamassa. L'habitatge construït annexa a les restes del castell és de propietat privada i es troba en perfecte estat de conservació.

Bibliografia[modifica]

Aquest article pren com referència el text del BIC incoat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana així com la informació proporcionada pel mateix Ajuntament de Catadau.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]