Categoria Discussió:Narracions en vers medievals en català

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Narracions en vers vs poesia[modifica]

@Lliura: o qui vulgui opinar: Estava a punt de crear la categoria "poesia medieval en català" per a ubicar algunes obres de Ramon Llull i he descobert que podria generar un conflicte amb aquesta que tu vas crear.

  • Penses que són dues coses diferents ?
    • SI: crearé la categoria "poesia" i mantenim aquesta.
    • NO: mantenim aquesta denominació o caldria reanomenar-la a "poesia medieval en català" per coherència amb la resta d'estils (novel·la, teatre, ...) ?

Ja em diràs,--amador (disc.) 08:27, 1 maig 2016 (CEST)[respon]

El tema és conflictiu, en la meva opinió no tota obra en vers és poesia, i a l'edat mitjana això es ben clar. Així que crec que la categoria mare hauria de ser "obres en vers" o "obres literàries en vers" i d'aquí es derivarien altres categories, se m'ocorre: Poesia, Narrativa en vers i Teatre en vers (i segurament d'altres). El tema no és senzill i afecta a tota la categorització d'una manera intensa, per exemple la categoria Novel·les hauria ser una subcategoria de Narrativa, la qual també inclouria la categoria Narrativa en vers, etc. El tema mereix una discussió àmplia.

Salutacions --Lliura (disc.) 11:33, 1 maig 2016 (CEST)[respon]

@Lliura: OK. Doncs, si et sembla, creo categoria:obres en vers medievals en català per sota de categoria:Obres literàries medievals en català, canvio la dependència de "narracions" cap a aquesta i, de moment, li penjo les obres en vers que no siguin narracions. D'aquesta forma no creem la categoria poesia per no posar masses nivells i no acomplir la norma de les 5 entrades per categoria. Merci,--amador (disc.) 12:43, 1 maig 2016 (CEST)[respon]