Cine Rivoli

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cine Rivoli
Dades
TipusSala de cinema Modifica el valor a Wikidata
Construcció14 juliol 1969 Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolició13 setembre 1995 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Capacitat màxima1.486 persones Modifica el valor a Wikidata

El Cine Rívoli era una sala d'exhibició cinematogràfica i estava ubicada a l'Avinguda de la Meridiana de Barcelona,[1] a la cantonada amb el carrer de Josep Estivill. De fet, comptava amb dos accessos: el principal a Josep Estivill, i un altre de secundari per la Meridiana.

Formà part de l'entramat de sales d'exhibició de la Cadena Balañá i funcionà, durant la major part del temps que va estar en actiu, com a sala de reestrena amb sessió doble i emissió del NO-DO. Tenia una capacitat per a un total de 1486 espectadors, distribuïts en 1103 butaques de platea i 383 d'amfiteatre.[2][3]

Es va inaugurar el 14 de juliol de 1969 amb una sessió doble de Las Vegas, 500 millones i Ringo e Gringo contro tutti (estrenada com Héroes a la fuerza). Durant els últims anys de la seva activitat passà a ser cinema d'estrena fins a la seva clausura definitiva com a sala de projecció el 13 de setembre de 1995 amb el visionat de Jutge Dredd.

Després de tancar, la Cadena Balañá vengué la sala a la Comunidad Cristiana del Espíritu Santo, la qual feu ús de l'espai com a centre de culte fins que es van iniciar unes investigacions per part de la Generalitat en relació a les seves activitats relatives a la doctrina i la captació d'adeptes, sospitoses de ser il·legals. Actualment, al local hi ha un supermercat de la cadena Mercadona.[4]

Referències[modifica]

  1. Ricard. «El Tranvía 48: Memorias de un cinéfilo de barrio X: cine Rívoli», 10-08-2009. [Consulta: 3 gener 2018].
  2. LAHUERTA MELERO, Roberto. Los cines en Nou Barris. Barcelona: Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris, 2012. 
  3. LAHUERTA MELERO, Roberto. Cines de barrio: Sant Andreu, Horta-Guinardó i Nou Barris. Barcelona: Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris, 2013. 
  4. MUNSÓ CABÚS, Joan. Els cinemes de Barcelona. Barcelona: Proa, 1995.