Reus Futbol Club Reddis

Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 17:37, 17 ago 2016 amb l'última edició de 195.77.83.212 (discussió). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'organitzacióCF Reddis
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1922
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaSegona Catalana Grup 6
Instal·lació esportiva del clubCamp de Futbol Reddis
Reus, Catalunya (900)
Governança corporativa
Seu
PresidènciaJosep Maria Agell
Entrenador principalJavi Ortega

Lloc webreusfcreddis.com Modifica el valor a Wikidata

El Club de Futbol Reddis és el segon club de futbol de la ciutat de Reus tant pel que fa a historial com per categoria.

Història

El club va ser fundat l'any 1922 amb el nom de FC Catalunya, per la fusió de dos agrupacions juvenils, la Unió Esportiva i el Català, en ple auge dels clubs locals, i davant el desenvolupament que prenien altres clubs.[1] Als anys trenta s'anomenava Catalunya Nova, i finalment després de la guerra civil es veié obligat a anomenar-se breument CD Nacional fins a l'agost de 1941,[2] a partir d'aquí es va convertir en el Club de Futbol Reddis.[1]

El club juga al camp de gespa artificial de l'autovia de Tarragona (Mas Tallapedra) inaugurat el 1999 i recentment remodelat. En aquestes instal·lacions disposa de dos camps de futbol 7 també de gespa artificial i del camp gran amb una grada amb capacitat per 600 espectadors asseguts.

El club té algunes seccions de les quals només destaca la d'excursionisme, creada el 1933.[1] L'equip de futbol sempre s'ha mantingut entre Primera i Segona Regional, tot i que en una ocasió ha arribat a caure a la Tercera Regional. L'època més gloriosa la va viure a la dècada dels seixanta, en què va jugar a la Primera Regional,[1] una categoria que aleshores era immediatament per sota de la Tercera Divisió i en la que es va enfrontar amb molts clubs que actualment militen a Tercera Divisió o bé Primera Catalana. De fet a la temporada 1958/59 es va produir l'únic derbi local amb el primer equip del CF Reus Deportiu en campionat oficial de lliga a la categoria de Primera Regional.

A la temporada 2007-08, el Reddis va assolir l'ascens a la Primera Territorial superant, a la fase d'ascens, l'Horta de Sant Joan i la UE Valls, en quedar subcampió del seu grup a la lliga regular. A la 2010-11 va tornar a quedar campió de Primera Territorial i va aconseguir l'ascens a la Preferent, en la que ha estat l'última temporada de l'existència d'aquesta categoria. En aconseguir la quarta plaça el club ha aconseguit un nou ascens en aquesta ocasió a la remodelada Primera Catalana, categoria amb la que debutat amb èxit en quedar en la sisena posició a la classificació i haver ocupat durant moltes jornades places que podien fer pensar en un nou ascens, en aquest cas, a Tercera Divisió.

Des de l'estiu del 2012 el nou president és Josep Ribó, exjugador del club. Ribó succeeix a Manolo Camacho que ha presidit el club entre el 2008 i el 2012 coincidint amb una exitosa etapa esportiva en què el club, aconseguint tres ascensos que han deixat el club blanc-i-blau a Primera Catalana. L'entrenador triat per la temporada 2009/10 endavant fou Toni Oruj.[3][4] Oruj ja va dirigir l'equip fa tres temporades i no va aconseguir salvar l'equip dels descens, però s'ha de dir al seu favor que va fet bones campanyes amb el Vilaseca i l'Hospitalet. Per la temporada 2012-13 ocupa la banqueta Jordi Bofarull, exjugador del CF Reddis i del Cambrils i segon entrenador del Gavà a Segona B amb Toni Llaberia.

En acabar la temporada 2009/10 el Reddis es proclamà campió de Primera Territorial i aconseguí l'ascens a Preferent per primera vegada a la història. Els homes de Toni Oruj van fer un final de temporada excel·lent en què van sumar set victòries consecutives i arrabassaren el lideratge al Remolins-Bítem en l'última jornada gràcies a haver-los guanyat per 2 a 1 amb la millor entrada de públic que mai havia vist el camp del Mas Tallapedra.[5] De fet el club vivia així dos ascensos en tres temporades, fet que no havia succeït mai abans a la història del Reddis.

La temporada 2010/11 el CF Reddis segueix com a filial del CF Reus Deportiu a Preferent, jugant, per tant, partits fora de la demarcació, situació que feia més de 25 anys que no es produïa. En finalitzar la temporada va assolir un nou ascens a la Primera Divisió catalana, el seu segon consecutiu.[6]

Després del trist descens a Segona Catalana al final de la temporada 2012/13. l'equip ha recuperat la Primera Catalana a la temporada 2013/14 en quedar campió de lliga del grup 6 tres jornades abans d'acabar la lliga

La temporada 2014/15 el C.F. Reddis, recupera la categoría a Primera Catalana, seguint sent equip filial del C.F. Reus Deportiu, acabant aquesta temporada en sisè lloc.

Al final d'aquesta temporada es trenca la filiació amb el C,F. Reus Deportiu.

Temporades

Fins a l'any 2012-13 el club ha militat 2 temporades a Primera Catalana i 1 a Preferent Territorial.

Secció Excursionista del CF Reddis

El 1933 es creà la seva primera Secció Excursionista, i aconseguí bastants simpatitzants els quals, els diumenges al matí, sortien per la rodalia a gaudir de la natura. Això no obstant, aquest grup durà poc temps,

L'any 1950, i ja sota el nom de CF Reddis, és quan la secció pren caire oficial, essent reconeguda per la "Federación Española de Montañismo". La primera excursió realitzada fou a Alcover i Riu Glorieta.

Referències

Enllaços externs