Concessionari Pirelli

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Concessionari Pirelli
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCornellà de Llobregat (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Rubió i Ors, 149. Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Map
 41° 21′ 10″ N, 2° 04′ 18″ E / 41.352656°N,2.071769°E / 41.352656; 2.071769
IPA
IdentificadorIPAC: 18451

El concessionari Pirelli és una obra del municipi de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

La casa de planta i pis amb terrat pla de rajola. Feta essencialment amb maó, presenta una façana del mateix material combinat amb elements de pedra artificial. L'estil és netament noucentista dins una línia d'inspiració classicista, com es pot veure en els elements decoratius de la façana: frontó, pilons, mitjos capitells dòrics, mènsules, ulls de bou, etc. És interessant el contrast entre les línies rectes que componen la façana de la planta baixa amb les línies corbes de la part superior (finestral i frontó), donant així una gran mobilitat a les superfícies. La grandària del finestral superior entronca amb una voluntat "higienista" molt típica de principis de segle i del moviment noucentista.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Concessionari Pirelli
  1. «Concessionari Pirelli». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 desembre 2015].