Consell Valencià de la Joventut

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióConsell Valencià de la Joventut
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1983, València Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Format per
Part deTriangle Jove Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webconselljoventut.org Modifica el valor a Wikidata

El Consell Valencià de la Joventut és un organisme públic independent de l'administració valenciana que reuneix i defensa els col·lectius juvenils del País Valencià.[1] Va nàixer a través del Decret 14/1983, de 31 de gener (sota el nom de Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana) i el seu funcionament es desenvolupa per la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de Polítiques Integrals de Joventut, que el reconeix com al “màxim òrgan de representació de les organitzacions de la joventut valenciana i l'interlocutor amb el Consell i les institucions públiques i privades en matèria de joventut”.[2][3][4]

Entitats membre[5][modifica]

El Consell Valencià de la Joventut està format per col·lectius juvenils sense ànim de lucre, així com per consells locals i territorials de joventut, on estan representades les entitats juvenils d'àmbit local.

Organització [3][modifica]

L'Assemblea General és el principal òrgan de presa de decisions, en el qual estan representades totes les entitats membre. Es reuneix almenys una vegada a l'any per a aprovar les línies d'acció i avaluar el compliment del pla de treball.

La Comissió Permanent és l'equip encarregat de la gestió del Consell Valencià de la Joventut. Té un mandat de dos anys i és l'encarregat de dur a terme les accions aprovades per l'Assemblea.

Les línies d'acció són els pilars del programa de treball de la Comissió Permanent, que orbiten en torn la formació i el foment de la participació, la incidència política i la xarxa associativa.

Triangle Jove[modifica]

El Consell Valencià de la Joventut forma part del Triangle Jove, espai de trobada i col·laboració amb el Consell de Joventut de les Illes Balears i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya des de la seua creació en 1999.[6]

Referències[modifica]

  1. «Què és el Consell Valencià de la Joventut?». Arxivat de l'original el 2020-10-29. [Consulta: 13 novembre 2018].
  2. «Conocenos | Injuve, Instituto de la Juventud.». [Consulta: 27 desembre 2018].
  3. 3,0 3,1 «LLEI 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut». [Consulta: 13 novembre 2018].
  4. S.L, EDICIONES PLAZA. «El Consell de la Joventut reclama que el IVAJ dependa de Presidencia» (en castellà). [Consulta: 27 desembre 2018].
  5. «Entitats membre del Consell Valencià de la Joventut» (en català). [Consulta: 13 novembre 2018].
  6. «El Triangle Jove celebra els seus 20 anys de lluita per l'apoderament juvenil», 21-10-2018. Arxivat de l'original el 2018-12-27. [Consulta: 27 desembre 2018].