Corrent d'Acció i Pensament-Llibertat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCorriente de Acción y Pensamiento-Libertad
Dades
TipusAgrupament polític uruguaià
Ideologia políticaEsquerra

Lloc webhttp://www.caplibertad.org.uy

El Corrent d'Acció i Pensament-Llibertat (CAP-L) és un agrupament polític uruguaià d'esquerra, integrant del Front Ampli.

Història[modifica]

Nascut cap a mitjan 2007 dins el Moviment de Participació Popular, com un corrent intern.[1] Es va separar del MPP per presentar-se com a grup polític dins l'Espai 609. Finalment, durant les eleccions primàries de juny de 2009 van abandonar definitivament aquest espai per presentar-se independentment com una altra opció per donar suport al precandidat José Mujica, al costat del MPP i del Partit Comunista entre d'altres.

Integrants[modifica]

El seu màxim referent és el senador Eleuterio Fernández Huidobro. Hi ha altres legisladors que han donat suport a aquest agrupament, com els diputats Nora Castro, Luis Rosadilla, Carlos Gamou, Javier Salsamendi, Pablo Álvarez i Juan Carlos Souza.

Ideologia[modifica]

Es considera que tenen postures afins al pragmatisme i a l'acció des del govern, en contraposició a altres postures més tradicionals dins el MPP.[2]

Eleccions primàries de 2009[modifica]

Amb motiu de les eleccions primàries de juny de 2009, va donar suport al precandidat José Mujica amb la fulla de votació 7373. Va obtenir una interessant votació a Montevideo.[3]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]