Dakimakura

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Un dakimakura

Un dakimakura (抱き枕?) (de daki (抱き?) "per agafar o abraçar" i makura (?) "coixí") és un tipus de coixí llarg japonès. La paraula es tradueix sovint com a "coixí per abraçar". Des del punt de vista semàntic, els dakimakura no són diferents als coixins ortopèdics occidentals, i són habitualment utilitzats per la joventut japonesa com a "objectes de seguretat".[1] No obstant això, des d'una perspectiva occidental, la paraula "dakimakura" s'utilitza principalment per indicar els coixins amb il·lustracions gràfiques dels personatges femenins estil bishōjo.

Història[modifica]

Durant l'any 1990, els dakimakura van començar a entrellaçar-se amb la cultura otaku, donant lloc a la producció de fundes de coixí amb imatges impreses de bishōjo de diversos animes o galge. Molts d'aquests dakimakura van ser llançats al mercat per la marca Cospa, una tenda de roba que actualment segueix fent els dakimakures oficials.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dakimakura
  1. Galbraith, Patrick W. The Otaku Encyclopedia: an Insider's Guide to the Subculture of Cool Japan. Kodansha International, 2009.