Discussió:Clonorchis sinensis

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sobre les referències[modifica]

Bon dia @Leyrecollado,

Et responc aquí el correu electrònic perquè com veieu el contacte directe via la Viquipèdia és més senzill i immediat, i també permet solucionar edicions entre diferents viquipedistes. En aquest article, hi havia una llista de bibliografia no contextualitzada: és a dir, noms de llibres però que no fan referència ni a cap pàgina concreta ni a quina línia concreta de l'article remeten.

L'objectiu principal de l'assignatura és que tot allò que redacteu i readapteu referenciï clarament una font fiable. I això vol dir dues coses:

  1. Si refeu tot el text amb bibliografia acadèmica que trobeu i que (coincideix o no) amb el text ja existent, podeu esborrar la bibliografia del final perquè aquella ja no se sabia d'on venia i el nou text té contínuament fonts citades.
  2. Si deixeu parts sense referenciar de les que ja existien, llavors heu de mantenir aquelles fonts que els altres viquipedistes hi van posar abans que vosaltres, perquè si no aquells fragments queden orfe de bibliografia. Aquest cas no és el recomanable, perquè 1) segueix sent bibliografia imprecisa per a text imprecís (quin llibre explica què?), 2) no heu verificat que aquell llegat previ que heu agafat pel vostre article sigui contrastable, 3) empitjora el vostre text perquè queda un Frankenstein de text bo (nou i referenciat amb el vostre estil) que contrasta amb algunes parts d'algun esborrany no del tot ben fet i sense prou fonts. Idealment caldria buscar noves fonts per un text que vés a saber d'on l'ha tret qui ho ha escrit abans o trobar i readaptar la pàgina de cada lloc per a que encaixi, però això és una feinada sovint inviable.

Comprovant els historials i veient que heu ampliat molt l'esborrany inicial que hi havia i que aquella versió feia referència a dos llibres de tall molt genèric, sí que soc partidari que esborreu la secció de bibliografia i mantingueu la de referències com ho havíeu fet. Ho notifico a en @Kette~cawiki perquè n'estigui al cas, que era l'usuari que ho havia recuperat (gràcies per estar-hi a sobre!).

Ànims pels dies que queden fins a l'entrega i recordeu llegir la resposta i consells que vaig deixar a la discussió de l'@Andreafrontela (aquí!).

Xavier Dengra (MISSATGES) 10:14, 16 nov 2021 (CET)[respon]