Discussió:Confederació Nacional del Treball

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  • arrel de l'anomenat cas Scala en que alguns dels seus militants varen ser comdemnats per un acte terrorista que costà la vida a quatre treballadors d'una sala de festes barcelonina el sindicat va perdre protagonisme. No es podria explicar una mica mes aixo ? La veritat es que no conec el cas, pero suposo que l'afirmacio de que la CNT avui no es un sindicat majoritari degut a aquest atemptat deu ser controvertida, i potser caldria matisar.

A part, que vols fer amb les dues entrades de Scala ? Em pensava que volies mantenir les dues, pero veig que estas descrivint el cas Scala a l'article Scala Barcelona. Per mi be, pero llavors caldria eliminar els enllassos cap a cas Scala, pq ara acabant redirigint a la mateixa plana. Xevi 20:20 30 jun, 2004 (UTC)

  • Per favor que algú corregeixi Ángel Pestanya per Ángel Pestaña. 25 novembre 2005 -Veu Obrera -
    • Fet.
  • I Llarg Caballer per Largo Caballero. 25 novembre 2005 -Veu Obrera-
    • Fet.

Reescriptura de l'article[modifica]

Companys,
Estic reescrivint aquest article perquè era ple d'incorreccions històriques i de tòpics, a més d'alguna mentida. De moment m'he aturat a les portes de la II República. Miraré de tenir-ho enllestit tan aviat com sigui possible.
Vilallonga 13:25, 19 feb 2006 (UTC)

CNT-AIT[modifica]

  • Crec que aquest article s'hauria de moure cap a CNT-AIT, i convertir "CNT" en una redirecció. --Libero 17:39, 14 jun 2006 (UTC)
No. CNT és el nom genèric més adequat per poder englobar també la variant de CNT-FAI. Si es digués CNT-AIT no es podria parlar de la FAI. Els sindicalistes i anarcosindicalistes s'hi referien com a CNT-AIT i els anarquistes com a CNT-FAI. CNT, tothom content i tothom al dedins. Vilallonga 18:18, 14 jun 2006 (UTC)
Torno a dir-ho: el nom de CNT és el més neutre i el que és capaç d'aglutinar les dues denominacions: AIT i FAI. Si us plau, no ho tornis a canviar compulsivament. Vilallonga 19:14, 14 jun 2006 (UTC)

Què passa amb l'altra CNT, la desfederada, la de Joaquim Costa? No existeix? Per què? Només existeix l'ortodòxia? Visca l'heterodòxia, doncs! --Ibérico 21:38, 17 ag 2006 (UTC)

No en tenia constància. Pots incloure aquesta referència, SUP? Vilallonga · (digui digui) 23:06, 17 ag 2006 (UTC)

Si es parla de la CNT de Joaquim Costa, que es faci referència a les accions vandàliques, que no socials, que duen a terme. Una cosa es manifestar-se o repartir folletons a les portes dels negocis en conflicte i una molt diferent entrar a dins dels negocis familiars (de menys de 10 treballadors) i destruir els negocis amb pintades amenaçants, enganxines a materials electronics, forçament de persianes, amenaces, insults i coaccions.

Tot aixó després d'haver-se negat a un xantatge on es demanava la readmissió de treballadors acomiadats (en principi amb tota la raó i sinó ja ho decidiria un jutjat) o amb el pagament d'uns quants milers d'euros s'oblidava tot.

La CNT de Joaquim Costa no actúa amb accions socials, actúa amb accions vandàliques i crec que s'hauria d'aclarir tot i que de vegades la CNT genèrica els pugui o no recolzar.

Execucions[modifica]

Penso que s'hauria de canviar el terme "execucions" (tant de sindicalistes com de polítics) per "assassinats" per treure-li qualsevol connotació de legitimitat als homicidis i d'aparença de PVNN.


--Seniofredus 13:47, 25 des 2006

Como puede ser que no se nombre la FAI en el articulo? --83.55.99.92 (discussió) 21:28, 14 abr 2008 (CEST)[respon]

Ampliar[modifica]

Crec que es podria ampliar l'article traduint o adaptant de la castellana en que és AdQ. --Bestiasonica (discussió) 23:54, 20 març 2009 (CET)[respon]

Trentisme[modifica]

Favorables a les eleccions sindicals?? A veure si començem a ser una mica seriosos, si us plau.

Neutralitat[modifica]

En general, tot l'apartat d'història té frases més o menys esbiaixades, però he posat la plantilla a l'apartat del segle XXI perquè aquí és on es nota més el to promocional en comptes de l'enciclopèdic, amb opinions i frases poc fonamentades.--Pere prlpz (disc.) 19:58, 1 jul 2012 (CEST)[respon]