Discussió:Feminazi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He modificat l'article indicant la ideologia de la qual prové aquest terme, ja que és important conèixer l'origen per entendre la seva utilització. A més, indico que va dirigit al moviment feminista en general ja que tot i que els que l'usen afirmen fer-ho en contra d'aquelles persones conegudes popularment com a hembristes, realment i a la pràctica, s'etiqueta a qualsevol dona que vagi en contra d'una determinada ideologia com a feminazi, i especialment si aquesta dona diu quelcom a favor de la lluita per la igualtat automàticament se la titlla de feminazi. Per tant, no podem dir que realment, aquest terme vagi enfocat a les suposades hembristes, sinó que s'usa per desprestigiar el feminisme i en general, qualsevol dona d'ideologia no-conservadora que estigui a favor de certs temes com és, per exemple, l'avortament.el comentari anterior sense signar és fet per 188.77.163.132 (disc.contr.) 23:39, 18 des 2011 (CET)[respon]

Estaria bé que poguessis indicar amb més precisió l'obra que has citat (data de publicació, editorial i ISBN). Si és possible. --Bestiasonica (disc.) 23:56, 18 des 2011 (CET)[respon]


Considero que la Viquipèdia hauria de prendre exemple de la Wikipedia en castellà en aquest aspecte i esborrar un article d'aquest tipus. Enganxaré aquí els arguments escrits per l'usuari Frei sein a favor que s'esborrés l'article en concret:

"Una entrada a Viquipèdia per explicar un insult que va inventar un comentarista de la TV nord-americana em sembla que no compleix els criteris de rellevància i és poc enciclopèdic.

Argumento per què s'ha d'esborrar aquest article:

Primer: si per a cada insult que es crea per ridiculitzar les postures o ideologies dutes a l'extrem s'obre una entrada a la Viquipèdia, el que és més lògic així és que també se li obri una entrada a la paraula "fatxa" (forma despectiva d'anomenar als feixistes o reaccionaris extremistes) o "moro" (forma despectiva de dirigir-se a qui professa la religió islàmica). I és que de fet, tots dos exemples poden referenciar-se molt millor que el d'aquesta entrada, ja que tots dos són reconeguts com a part de l'idioma castellà i definits en el DRAE.(*)

Segon: una entrada d'aquest tipus no és neutral, ja que la càrrega negativa / pejorativa que implica el terme ho fa impossible. Això va en contra del punt de vista neutral de Viquipèdia.

Tercer: no és una paraula reconeguda per la DRAE, de manera que no hi ha manera de verificar-la amb fonts serioses i acreditades. S'ha utilitzat com a referència la mateixa persona que va inventar el terme, la qual cosa significa que és font primària.(**)"

(*)En aquest cas pot aplicar-se el mateix argument referint-se a la llengua catalana i a qualsevol diccionari català.

(**)Viquipèdia no és una font primària.el comentari anterior sense signar és fet per 83.58.167.212 (disc.contr.) 17:47, 15 gen 2012 (CET)[respon]

El que piense que "feminazi" es un insulto está muy equivocado. El uso más extendido que se hace de esta palabra, por lo menos en España, es como sinónimo de "hembrismo". Este uso se ha popularizado ante la necesidad de definir la discriminación institucional que están sufriendo los hombres en los últimos años. Una ideología que, a diferencia del feminismo, clama por la superioridad de la mujer sobre el hombre.

Las nuevas realidades generan nuevas palabras. Mucha gente se puede ver ofendida por este término, pero estoy seguro que en su momento, muchos hombres también se negaron a aceptar la palabra "machismo" por no querer ser identificados como tales.

Querer censurar esta palabra en Viquipèdia, al igual que a pasado con Wikipedia, se debe precisamente a un intento de ocultar una ideología que está ganando poder en este país haciéndose pasar por feminismo.