Discussió:Ken Loach

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ken Loach és un "militant trotskista"? Em sembla que això és més aviat el cas del qui ha escrit l'entrada... En tot cas, la definició és una mica inexacta i, de fet, la Wikipedia anglesa no fa cap referènia a aquesta militància.

Podria ser que s'expliqués per la seva relació amb la (trotskista) Workers Socialist League durant els anys 60 (posteriorment se n'allunyaria), o bé per algunes referènies en públic a Trotski (sobre, per exemple, la importància de mantenir el partit al marge d'una tendència artística). Per tant segurament podem parlar de simpaties o fílies o alguna mena de cosa així (qui va escriure l'entrada original ho deu tenir més controlat!). Però no ho sé, potser qualificar-lo de "militant trotskista" juntament amb "director de cinema" és confús - fa com pensar que combina la militància amb el cinema a parts iguals.

També és possible que aquesta atribució estigui motivada pel retrat del POUM que Loach fa a la pel·lícula Terra i llibertat. Ara bé, el POUM queda només relativament vinculat al trotskisme, bàsicament a partir d'ICE (que, juntament amb el BOC, dóna origen al partit). Però, tot i que l'ICE és considerat un partit trotskista, de fet es considera que, a partir de la unificació amb el BOC, "trenca" amb Trotski en no fer cas de la seva consigna (infiltrar-se al PSOE). De fet, i segons la Gran Enciclopèdia Catalana:

(entrada POUM): (...) xocà obertament amb el PSUC-PCE, que aprofità els fets de Maig del 1937 per desenvolupar al màxim la seva tesi d’una sola organització comunista i, sota la falsa acusació de trotskisme i de feixisme, desencadenà una forta ofensiva contra el POUM, que significà l’assassinat del seu secretari, Nin, i el procés d’altres dirigents.

(Aquestes coses sempre són difícisl d'aclarir, però el POUM va ser un partit anti-estalinista, però no per això clarament trotskista).--Clara Fontdevila (disc.) 17:36, 15 des 2013 (CET)[respon]