Discussió:Llenguatge

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Peer (disc.) 20:14, 5 ago 2009 (CEST)[respon]

Error en enllaços[modifica]

Em sembla que bona part dels enllaços interwiki a aquesta pàgina hi apunten per error (llenguatge s'assembla a llengua). Llull 22:24 5 mar, 2004 (UTC)

La definició inicial no es correcte[modifica]

>> El llenguatge és la facultat humana de poder comunicar els propis pensaments o sentiments a un receptor o interlocutor mitjançant un sistema o codi determinat de signes interpretable per a ell. Per això, el llenguatge té un aspecte individual i un aspecte social. Atenent al sistema de signes a disposició de la capacitat comunicativa de l'home —signes que poden ésser de natura diversa, segons els sentits que els poden copsar—, hi pot haver moltes menes de llenguatges: auditiu (o, correlativament, parlat), visual, olfactiu, tàctil, etc. Es dóna llenguatge sempre que dos individus, havent atribuït convencionalment un cert sentit a un acte determinat, l'executen amb finalitat de comunicar-se entre ells.[1]

>> Per tant, el llenguatge és la capacitat de l'ésser humà de comunicar-se utilitzant un sistema de signes. Una llengua o idioma és una representació particular d'aquesta capacitat. En matemàtiques i informàtica s'utilitzen també llenguatges formals, com la lògica o algun llenguatge de programació.

Si es llegeix bé queda reflectit que la definició del primer paragraf contradiu la última frase del segón paragraf. De fet, un llenguatge no comunica pensaments o sentiments, sino comunica coneixements (o fins i tot coneixements de l'"estat") entre dues entitats, no necessariament humanes.

No tots els llenguatges són llengües[modifica]

La majoria de contingut en aquest article oblida tots els llenguatges que no són llengües. Faria una reflexió sobre si, ja que gairebé únicament parla de la llengua, fusionar aquest article amb llengua, o bé passar-hi el contingut necessari (potser fer articles nous que pengin de "llengua" d'algunes seccions senceres) i reformular/reescriure el que quedi de manera que sigui just, acurat i no esbiaixat. Potser caldria la participació d'experts o com a mínim d'editors artistes o amb altres punts de vista. Gràcies.