Discussió:Llista de capitals d'estats independents

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

no heu anat massa ràpids en afegit Podgorica i canviar Sèrbia i Montenegro per Sèrbia? Que jo sàpiga encara no han proclamat la independència, ni tan sols han acabat el recompte... --13:48, 23 mai 2006 (UTC)

Sí que l'han acabat i Sèrbia ja ha admès la independència. Ara mateix ja són independents, només han d'acordar alguna cosa de com es divideixen l'exércit. Llull · (vostè dirà) 16:20, 23 mai 2006 (UTC)

Quin sentit té?[modifica]

Quin sentit té, aquesta llista? Quina millora respecte una categoria? --83.32.68.37 16:13, 11 maig 2007 (CEST)[respon]

La millora és evident: fins que no totes les capitals de la llista tinguin un article fet, es veu totes les que hi ha repartides pel món. I fins i tot en el cas que ja no quedés cap enllaç en vermell i que coincidís aquesta llista amb la categorització, aquí es veu a simple cop d'ull de quin estat és capital cadascuna, cosa que a la llista de la categoria només ho pots veure clicant els enllaços un a un. És a dir, quan una llista aporti informació suplementària a la categoria, totalment d'acord a conservar-la. Si no, és un article superflu del qual es pot prescindir tranquil·lament. Enric 17:38, 11 maig 2007 (CEST)[respon]
La primera raó la trobo inacceptable. Si no, podríem dedicar-nos a fer "llista de municipis francesos", o "llista de psicòlegs austríacs".
Si la informació extra és saber de quin país es capital cadascuna, com bé dius això se sap igualment clicant-hi.
De veritat, que no li trobo cap utilitat. Si vull saber capitals del món tinc la categoria. Si vull saber de quin estat és capital Andorra la Vella o bé poso "Andorra la Vella" al cercador o bé si sóc a la categoria hi clico. Sóc incapaç d'imaginar-me un cas en què aquesta llista pugui ser útil / utilitzada. Alguna idea? Alguna situació hipotètica en què pugui ser feta servir?
Entenc llistes cronològiques, per exemple, que donen una informació que ha variat en el pas del temps, per exemple una llista de capitals del Japó por ordre cronològic, o una llista de papes. Però de veritat, d'aquesta llista no se m'acut cap ús. --83.32.68.37 18:41, 11 maig 2007 (CEST)[respon]
Muqdisho m'ha portat aquí i aquesta discussió ja l'he vist en algun altre llistat. Tot i que cal tenir present les reflexions de 83.32.68.37 d'evitar la duplicitat entre aquests tipus de llistats i les categories, estic d'acord amb l'Enric que aquestes llistes tenen una utilitat. El fet que ja surten tots els noms és útil ja que en una categoria caldrà esperar a la realització de tots els articles o provocarà articles amb la mínima informació que també és un mal que cal evitar. Però el criteri de 83.32.68.37 ens ha d'orientar; estic d'acord que l'article no s'ha de quedar en un simple llistat i hauria d'aportar més informació que la que pots trobar en una categoria. Per ex., habitants, latitud i longitud, etc. --Peer 20:11, 11 maig 2007 (CEST)[respon]

Barcelona com a capital de Catalunya.[modifica]

Hi ha una incorrecció ja que no s'ajusta a la realitat en la qual Catalunya conforma una comunitat autònoma dins l'Estat espanyol i no un estat independent amb autogovern ni té reconoixement intenacional. Correspon a una llicència presa per l'autor de la versió en català, ja que és l'única versió on aparace la dada.