Discussió:Milla

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En referència a les milles nàutiques l'article diu:

"La divisió de la longitud de la línia equatorial (arrodonida en 40.000 km) entre els 21.600 minuts que conté la circumferència terrestre (360º x 60') dóna com a quocient 1.851,85 metres, que normalment s'arrodoneixen en 1.852 m, essent aquesta la longitud de la milla nàutica.

...

Tanmateix, la Terra no és una esfera perfecta, raó per la qual si es pren una circumferència diferent de la línia equatorial, la mesura de la milla nàutica pot variar en uns quants metres atenent a la ubicació; així, en els pols, es pot reduir la circumferència a un punt i a l'equador són 40.000 km."

Aquesta darrera frase no és congruent amb la definició de milla nàutica que la precedeix. Ho seria si la definició de milla nàutica fos: arc de circumferència màxima de la Terra (perímetre màxim) corresponent a un angle de un minut (definició que també és molt utilitzada). Aquí és on sorgeix el problema de la Terra no és totalment esfèrica sinó que és aplanada pels pols (és a dir que el radi equatorial és lleugerament més gran que el radi als pols) cosa que fa que el perímetre als pols (i en general a qualsevol radi diferent a l'equatorial) sigui una mica més petit i en conseqüència les milles nàutiques calculades així, també. Per aquest motiu, es prengué el conveni d'utilitzar el perímetre de Terra que ens dóna el radi equatorial, arrodonint-lo. En qualsevol cas, la frase "es pot reduir la circumferència a un punt" no té cap mena de sentit en aquest cas. --Gere (disc.) 12:07, 20 gen 2011 (CET)[respon]

Tu mateix pots arreglar-ho.--Àlex Esp (Discussió) 18:42, 20 gen 2011 (CET)[respon]