Discussió:Montflorit

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

"poblat" no és una denominació genuïna del català per referir-se a "poblado"

En català, la paraula poblat, poc comuna, és usada correctament com a contraposada a no edificat, no pas per a designar una unitat isolada de població. Si un acte es fa en poblat, vol dir que no es fa pas al mi del bosc.
En català hi ha una gran quantitat de termes aplicables per a designar pobles petits: poblet, llogaret, veïnat, vilar, etc.
El mot més recomenable pel llenguatge científic de geògrafs, paleontòlegs i historiadors sembla que és vilatge: el vilatge ibèric i no el "poblat" ibèric. Certament, el mot és poc usat en la parla comuna, però té profundes arrels en la llengua catalana i no és pas un nom estrany ni un gal·licisme. Per un mot culte del llenguatge científic, la sembla amb el llenguatge francès i anglès, llengües molt conegudes en els medis de cultura internacionals, és un avantatge i el fa molt més convenient que "poblat".

Referència consultada: BOLÒS, O. et al. (2007). "Parlar bé el català no és gens difícil". Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2a edició p. 83.

--Binissaida

Gràcies pel suggeriment. Si penses que s'hauria de modificar un article et pots sentir ben lliure de fer-hi els canvis que cregui necessaris. La Viquipèdia es una wiki i qualsevol pot editar-la clicant el botó edita. La comunitat viquipedista t'anima a que et llencis a millorar els articles. No et preocupis per si fas cap error, és probable que algú ho trobi i ho corregeixi ràpidament. Si prefereixes practicar abans de posar-te a modificar articles de veritat pots fer-ho a la pàgina de proves. Els nous visitants sempre són benvinguts a la Viquipèdia! --SMP​ (+ disc. xat) 19:57, 28 set 2008 (CEST)[respon]


He afegit una vista de la part de muntanya de Montflorit. En puc fer alguna més. Espero que sigui útil per a l'article. Salutacions coordials. --Oriolmunu (disc.) 04:16, 7 ago 2012 (CEST)[respon]