Discussió:Període hel·lenístic

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Al primer paràgraf de la secció d'Intercanvi econòmic, cap el final, hi ha escrit el següent:

"El canvi els va permetre aconseguir beneficis importants atès que llur moneda es canviava a l'una d'una altra encara que tingués un pes inferior al patró internacional de l'època."

La part de: es canviava a l'una d'una altra... trobo que no s'entén què vol dir exactament...Què s'intercanviaven sense importar el pes? però abans es diu que, precisament el pes fa que cadascú pugui gravar la seva pròpia moneda i mantenir l'equivalència...

Hi ha algú que ho pugui reescriure de forma més entenedora? És un tema que m'agrada i que vaig estudiar però jo ja estic cansada. És un text ple de puntualitzacions molts cops excessives i d'altres quasi ni respira. Estic esgotada, per avui ho deixo a mitges. No he arribat fins al final de l'article. Tanmateix, crec que tot i els retocs, encara li faltaria una bona repassada d'estil (de tot l'article) per algú amb millors coneixements lingüístics. Passa un altre dia que avui ja he tancat... Naturagirl 02:50, 22 jul 2006 (UTC)

Ho sento, vaig traduir l'article de l'anglès, i ara veig que ho vaig fer malament i molt "catalan-glish".... del paràgraf de la secció d'intercanvi econòmic, el que has entès és precisament el que l'article vol dir: les monedes dels diversos regnes hel·lenístics tenien el mateix pes, llevat de les monedes dels ptolomeus i els atàlides... el canvi els va pemetre [als ptolomeus i als atàlides que als seus respectius territoris no permetien l'ús de les altres monedes] aconseguir beneficis importants atès que llur moneda es canviava a l'una d'una altra [a la resta dels regnes] encara que tenia un pes inferior al patró internacional de l'època. Encara que no sóc cap expert en lingüística, repassaré l'article per millorar-ne l'estil una mica. --Alonso 03:09, 22 jul 2006 (UTC)

La fusió[modifica]

Els interviquis assenyalen als mateixos articles. El període hel·lenístic i Grècia hel·lenística tracten d'un mateix periode històric tant d'expansió administrativa com cultural. Si us plau assenyaleu els vostres arguments per a que se'n pugui discutir la conveniència de la fusió. --Bestiasonica (discussió) 14:28, 21 des 2008 (CET)[respon]