Discussió:Terres de l'Ebre

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No estic d'acord que un anònim elimine al seu gust tant de tros de l'article, el qual, a més, considero ben pertinent. → ebrenc (¿?) 14:08, 27 març 2007 (CEST)[respon]

Anava a posar la plantilla de coordenades, però... Llull · (vostè dirà) 21:19, 13 ag 2007 (CEST)

Ja està desprotegit. Des del 27 de març no hi ha hagut cap discussió per consensuar la guerra d'edicions. --V.Riullop (parlem-ne) 21:23, 13 ag 2007 (CEST)

L'article masculí "lo" i les formes genuïnes tortosines, normatives segons l'AVL i/o l'IEC[modifica]

L'article "lo" és la forma que revestix l'article "el" quan no forma part de cap contracció o no està apostrofat. Si bé el DIEC ho qualifica d'"informal", l'AVL, no. A més de ser l'article clàssic, el seu ús és legítim i correcte. El llibre d'estil de la Viquipèdia no discrimina cap forma dialectal però recomana, en cas d'escriure sobre un territori en concret, l'ús de les formes dialectals pròpies del territori del qual s'està escrivint. Com que la forma "lo" és la forma pròpia de les Terres de l'Ebre, ningú hauria de canviar-lo per l'article "el", propi d'altres varietats. Ara bé, la forma "lo" no és correcta com a pronom feble davant de verb (lo* llegiré) ni com a article neutre (lo* gran que és i lo* jove que és), però sí que és correcte quan substituïx un article masculí. Personalment preferixo i recomano l'ús de la forma "el", ja que no es pot confondre amb l'article neutre que és incorrecte segons el DIEC i col·loquial segons l'AVL. Però la forma "lo" és perfectament correcta. En quant a la forma "se" només és correcta davant de paraules començades per esse. Les formes que presenten doble accentuació (sisé/sisè, francés/francès, comprén/comprèn...) són ambdós acceptades almenys per l'AVL, sent la versió amb accent greu la pròpia dels parlars occidentals (des d'Andorra fins Alacant, Tortosa inclosa). Si algú pretén fer una edició que haja de vore amb alguna forma dialectal, demano que tinga tot açò present.

Desfaré els canvis referents al "lo", accentuació, seua/seva, etc., d'acord amb les raons exposades en aquesta discussió. --Jaumeortola (disc.) 14:37, 19 ago 2018 (CEST)[respon]

Encara no s'ha constituït cap Consell de Vegueria[modifica]

Per tant, em sembla que s'hauria d'anar amb compte amb el que s'escriu; això és una enciclopèdia, no un joc de realitat virtual. Sense ànim d'ofensar ningú.el comentari anterior sense signar és fet per 81.37.198.191 (disc.contr.)