Discussió:Tortell

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Algú podria posar aquí la mateixa foto que surt a l'article de la wikipedia en anglès, imatge copyleft Perique des Palottes.

Si voleu fer la vida complicada a la gent per pujar imatges aqui a la viquipedia catalana realment ho heu aconseguit. Malament.

Hola. Ja ho he fet. Fixa-t'hi. Com era GFDL, he pogut moure'la a Commons i ara estarà disponible per a totes les wikipèdies. Toniher 13:13, 25 nov 2005 (UTC)
Tornat a afegir a Commons -- això ja fa pudor. Perique des Palottes (disc.) 14:16, 27 jul 2011 (CEST)[respon]

Ens explica el costumari català (Joan Amades volum I pàg.431) que no tothom podia anar a l'adoració i per tant en el tortell de reis hi posaven una fava seca i el qui trovaba la fava era anomenat rei,qualificat com el "rei de la fava" i era el qui anava a la funció de l'església en representació de la família i adorava el Nadó de Betlem.Durant l'àpat cada vegada que aquest personatge bevia tots els compantys de taula s'havien d'aixecar en acció d'acatament io cridar a cor " el rei beu,el rei beu"

Per tant caldria canviar l'explicació de l'article que ens assegura que és nomenat rei el qui trova una figureta d'un rei,probablement un invent molt més modern que res te a veure amb la tradició.--Muscat (discussió) 19:12, 11 gen 2009 (CET)[respon]

El tortell de Reis també es menja, a banda de a Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes, i al Rosselló i Occitània, a la resta d'Espanya.el comentari anterior sense signar és fet per 83.54.212.28 (disc.contr.) 19:40, 12 juny 2009 (CEST)[respon]

El tortell farcit amb nata i trufa en una combinació singular s'anomena "Sardana".