Discussió:Tronc (castell)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En el text hi diu que és al Penedès on es diu torre. Jo diria que es diu per tot arreu. Per cert, segons tenia entès, la catedral dels castells no és un castell de 5, sinó el 5 de 8. Llull 10:02 12 ago, 2004 (UTC)

Hola, tradicionalment en el camp de Tarragona sempre s'ha dit dos. Només quan els castells es varen expansionar cap al penedès, aquests vàren adoptar un altre vocabulari. Aixi, segons a la zona que vagis podras sentir daus o laterals, home del darrera o contrafort. Per aixó, ho especifico a la pinya o al tronc.

D'altre banda, tens raó amb el cinc de vuit, ho rectificaré.

Respecte a l'últim parragraf tens raó, i ho introduiré a casteller.

Un altre tema es duplicar la informació, no cal que es trobi en dos llocs la definició d'anxaneta, per exemple. Aixó faria massa llarg i pessat de llegir l'article casteller, i l'objectiu es donar el màxim d'informació sense fer-ho pessat. Jo prenc com a model de referencia a l'hora d'anar fent l'explicació, la Gran Enciclopedia Catalana. En la qual pel tema casteller ocupa una plana, tenint en compte que la meitat l'ocupa un requadre de les colles (és a dir equivaldria a un parell de columnes com a molt, i no expliquen ni quins tipus de castells hi ha ni l'estructura de la pinya,ni res, només la figura i l'evolució). Com veus, el que pretenc en el meu cas es que en l'article hi hagi prou informació per a que la gent entengui qui és un casteller i que fa, i si vol més referéncies concretes, llavors que navegui a nivell de pinya, tronc o estructura de colla. Suposso que som dos punts de vista oposats de cara l'exposició em sembla, no? Salutacions,Casteller

La informació que dius que està duplicada es va introduir abans a casteller que a aquí quan em pensava que hi posaries tota la informació del tronc i de la pinya junt en el mateixa article. De fet es pot fer tant junt com per separat. No hi fa gaire. Per cert, no et faci por exedir en molt els límtis de l'Encilopèdia Catalana, ells tenen la limitació del paper i nosaltres no. De cada un dels temes se'n podria escriure extensament -i ordenadament, és clar- com si fos per a un llibre especialitzat per al tema en concret. Les enciclopèdies de paper no s'ho poden permetre però nosaltres sí.Llull 13:11 12 ago, 2004 (UTC)

Estructures castelleres vs tronc[modifica]

Fa temps vaig crear l'article Usuari:Catalaalatac/Estructures castelleres, que encara es troba a la meva pàgina d'usuari. Tard o d'hora s'hauria de traspassar l'article i fusionar-lo amb aquest; igual que amb pinya (castell) i pom de dalt. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 11:20, 20 des 2011 (CET)[respon]